Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Nükleer felaket ve çaresizlik!

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahip Japonya'nın yaşadığı doğal felaket ve ardından insan yapımı nükleer felaketin Japon halkına ve dünya insanlarına ne fatura çıkaracağını bilmiyoruz.
Bildiğimiz 10 binin üstünde insanın kayıp olduğu, yüz milyarca dolarlık maddi bir kayıp ama en önemlisi nükleer santralde meydana gelen sızıntı nedeniyle insanların ne kadarının radyasyona maruz kaldığını ve kalacağını, doğaya etkilerini henüz bilmiyoruz. Sanıyorum şu sıralar Türkiye'de nükleer enerji için kapalı kapılar ardında proje hazırlayan şirketler 9 şiddetindeki bir depreme dahi dayanamayan nükleer enerji santralları ile ilgili bir kez daha düşünüyorlardır.
Doğrudan nükleer karşıtı bir tavır sergilemek istemem ama gün gibi ortada ki nükleer konusu ince elenip sık dokunacak, yeri konusunda bin kere emin olunacak, deprem ve benzeri tehlikelere karşı son derece iyi çözümleri sunacaksa, insan sağlığı konusunda insanları ikna edecekse yol alabilecek bir konu.
Dünden beri gözümün önünden annesi ve köpeğiyle vedalaşan radyasyona maruz kalmış Japon gencinin fotoğrafı gitmiyor. Nükleer felaketin sonuçları karşısında işte görüyoruz insanlık çaresiz.
Peki bu felaketten hangi dersleri çıkaracağız? İşte en çok bunu merak ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA