Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Milyar $ yöneten kadın neden kendi parasını yönetemez?

Saptama çok ilginç. Yapılan araştırmalar, milyar dolarlık şirketleri yöneten kadınların, kendi paralarını yönetemediğini göstermiş.
Kadınların parayla olan ilişkileri üzerine sayısız araştırma ve saha çalışması yapan isim İngiltere'de 'Sheconomics' isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken psikoloji profesörü Karen Pine.
Pine, hangi kademede olursa olsun kadınların parayla olan ilişkilerinde sıkıntı yaşadığından hareket ederek, yazdığı kitapla kadınların bu sorunların üstesinden gelmesinin yollarını gösteriyor.
Önceki gün Pine ve Prof. Dr Ben Fletcher ile Bilgi Üniversitesi'nde buluştum. İkili yaklaşık 6-7 aydır İstanbul ve Londra arasında seyahat ediyor, çünkü Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü Uyulgamalı Bilimler Yüksek Okulu öğretim üyesi olarak çalışmaya başladılar.
Karen Pine, "İngiltere'de araştırmalar, kadınların öğrencilik yıllarında açtırdıkları banka hesabını bir daha değiştirmediğini gösteriyor. Öylesine sadıklar yani. Sadık olmak güzel bir şey ama bu arada başka banka tekliflerinden, avantajlı hesaplardan mahrum kalıyorlar" diyor. Düşünün ki bu kadınlar kendi paralarıyla ilgili kararları almak konusunda kötü bir imaj çizerken, yönetim kademelerinde en iyi kararların altına imzalarını atıyor.
Karen Pine'ı dinledikçe, Türkiye'deki durumun pek de farklı olmadığını düşünüyorum. Kim haftada bir saatini kendi finansal durumu için ayırıyor? Finansal okur yazarlıkta karnemizin pek de iyi olmadığı ortada. Çoğu zaman klasik cevap, 'zaman yok' şeklinde oluyor, oysa tv karşısında geçirilen zamanı düşünecek olursak pekala o zamana sahip olduğumuz da ortaya çıkıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA