Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cinsiyet körlüğünü azaltacak proje!

Forbes Dergisi'nin Praesta Türkiye işbirliği ile başlattığı 'Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı'nı çok önemsiyorum. Bence bugüne kadar düşünülmüş en somut proje.
Forbes Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Burçak Güven de konuyu Türkiye gündemine taşımak için son derece başarılı bir adımı Praesta ile birlikte attı. Dediği gibi, seçilen 40 kadın, iş dünyasının önde gelen 40 ismiyle eşleştikten, müthiş deneyim kazandıran bu programı bitirdikten sonra bir yönetim kuruluna atansa ne olur? İstatistikler mi değişir? Hayır tabii ki. Ama farkındalık yaratır ki tahmin edersiniz ki çarpan etkisi öylesine büyük olur. Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Güler Sabancı, Ahmet Çalık, Murat Ülker, Tuncay Özilhan, Hamdi Akın, Ümran Beba, Cem Boyner, Ömer Aras, Agah Uğur, Suzan Sabancı Dinçer'in de aralarında bulunduğu 40 iş insanı ve hem eğitimi hem de kariyeriyle parmak ısırtan ama yönetim kurullarında yer almayan 40 kadın!
Ben sanıyorum ki bu projede mentor olan 40 iş insanı yönetim kurullarına bu projeden sonra çok daha farklı fakacak. Bu bile çok önemli, çünkü hepsi de Türkiye ekonomisine yöne veren şirketlerden geliyorlar. Diliyorum cinsiyet körlüğünün azalmasına bu proje yardım olur. Çünkü genelde söylenen şu. 'Ben yönetim kuruluna kadın-erkek diye bakmıyorum. İşini iyi yapan oraya gelmiştir.'
İyi ama, hiç mi işini iyi yapan aynı özelliklere sahip kadın yok?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA