Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Starwood Türk yatırımcının yapacağı binalara talip!

Otel yapmak isteyen Türk yatırımcılar yaşadı. Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Starwood sahibi olduğu tüm markaları Türkiye'ye getirme planı yapıyor.
Hali hazırda 9 farklı otel zincirinden 5'ini Türkiye'de açan Starwood'un 3 yıl içinde kalan otel zincirlerini de getireceğini, Starwood Oteller Grubu Türkiye Bölge Direktörü ve geçen yıl İstanbul Etiler'de açılan Le Meridien'in Genel Müdürü Sabine Dorn Ağlagül'den öğrendim.
Starwood Grubu'na en lüksten, şehir oteline kadar geniş yelpazede, farklı yaşam tarzlarına yönelik 9 markası; St. Regis, The Luxury Collection, W, Westin, Le Meridien, Sheraton, Four Points by Sheraton, Aloft ve Element'ten oluşuyor. 100'ün üzerinde ülkede bin 100'den fazla oteli ve yaklaşık 171 çalışanı ile Starwood, otel sektörünün devlerinden.
Starwood Grubu'na ait Türkiye'deki otel sayısı son 5 yılda ikiye katlanarak 10'a çıkmış. Yakında bu sayı 15'e çıkacak. Çünkü Sheraton Otelleri İstanbul, Ankara, İzmir'in ardından bu hafta Bursa'da, haziran ayında da Adana'da açılıyor. Bursa'da ayrıca yine gruba ait olan ve daha genç Y kuşağı olarak adlandırılan kitleyi hedef alan Aloft Oteli de açılıyor.
Ağlagül, grup otellerinden Sheraton için Taksim ve Levent'te yer aradıklarını, daha lüks markaları için de Sultanahmet civarına baktıklarını, mutlaka Bodrum'da olmak istediklerini ve İstanbul'un Asya tarafında da otel için yer baktıklarını söylüyor.
Hafta içi bir akşam grubun projelerini ve İstanbul'un en yeni oteli Le Meridien'i konuşmak üzere bir araya geldiğimiz Sabine Dorn Ağlagül tam bir Türkiye aşığı. Türkiye'ye bakışı yıllar önce Adana Hilton'da çalışırken değişmiş. Üstüne bir de Türkle evlendikten sonra kendi deyimiyle tam bir Türkiye gönüllü elçisi olmuş. "Bu ülke diğer Müslüman ülkeler arasında lider konumunda. Çok modern, aynı zamanda büyük değerleri var. 10 yıl önce sorsaydınız bunları söylemezdim. Ama şu anda çok istikrarlı bir hayat görüyorum" diyor.
Konuşurken İstanbul'da yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağlagül, Starwood Grubu'na ait tüm dünyada 100 Le Meridien Oteli içinde genel müdür olarak çalışan 10 kadından biri. Ayrıca ilk kadın bölge genel müdürü olarak atanmış ve şu anda hem bu görevi hem de Etiler'de açılan Le Meridien Oteli'nin genel müdürü olarak İstanbul'da çalışıyor. Yani demem o ki kadının en üst pozisyona tırmanması Türkiye'nin değil gelişmiş ülkelerin de sorunu.
40 ülkede 100 tane Le Meridien Oteli var ve açıkçası benim ve bazı gazeteci arkadaşlarımın 2006 yılında bir TÜSİAD seyahati sırasında yaşadığımız kötü bir deneyim nedeniyle bu otele ait iyi bir imajı yoktu. Ancak tabii Le Meridien otel zinciri Starwood tarafından satın alınalı sadece bir yıl olmuştu. Ağlagül, Paris'teki otelin baştan aşağı yenilendiğini ancak konsepti tamamen değişen ve sanat vurgusu öne çıkan yeni Le Meridien'in tüm dünyada ilk kez İstanbul'da açıldığını söyledi. Makyol Grubu tarafından mimar Emre Arolat'a yaptırılan otelde, Türkiye'nin önde gelen çağdaş sanatçılarının imzasını taşıyan eserleri lobiden itibaren her yerde görmemizin sebebi buydu. Çocuklar için sanat atölyeleri başlamıştı. Ağlagül'ü, en son Çin'de Intercontinental Otel'de çalışan Bolu Mengenli şef açının neo klasik bir Türk mutfağından şaşırtıcı örnekler sergilediği yeni restoranları La Torre'nin ise İstanbul'un en iddialı mekanlarından biri olması için de büyük çaba içinde olduğunu gördüm.
Görünen o ki, Türkiye'de otel sektörü önümüzdeki dönemde en büyük gelişmelerden birini yaşayacak. Starwood da en hızlı büyüyecek olan gruplardan biri olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA