Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kitlelere ulaşmanın en iyi yolu dedi ve...

Artık işin başına geçen, dev projeler teslim edilen yeni iş insanlarının kültür ve sanatı yaptıkları işlerden ayırmadıklarına tanık oluyorum.
En son Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile A Haber'de projeleri, o projelerin çevreyle olan ilişkilerini konuşurken söz döndü dolaştı kültür ve sanata geldi.
Limak'ın iki ortağından biri olan babası Nihat Özdemir de hep anlatırdı.
Kızı Ebru Özdemir'in özellikle film dünyasında hayalleri vardı ve bir gün baba-kız bu hayalleri gerçekleştireceklerdi.
Nitekim Ebru Özdemir Türkiye'de düzenlenen film festivallerine grubun destek olmasının hep önünü açan isim olmuştu. Şimdiyse heyecan daha büyük.
Türkiye'nin tanınmış çağdaş sanatçılarından biri olan Kutluğ Ataman'ın Erzincan'da çektiği film sanırım Ebru Özdemir'in desteği olmasaydı hemen hayata geçirilecek bir proje olamazdı.
Filmin ismi Kuzu. Erzincan'ın köylerindeki çekimler tamamlandı. 2014'ün sürprizi olacağını söyledi Ebru Özdemir. Anladığım kadarıyla Özdemir, Kutluğ Ataman ile birlikte çalışmaktan son derece memnun. Filmin Doğu'da çekilmiş olması nedeniyle, çözüm sürecinin içinden geçen Türkiye'ye bu filmin de bir katkı yapacağına inanıyor.
"Herkesin olumlu düşünmesine katkı yapabilir. Sanat çok önemli rol oynuyor.
Bizim bu tip filmlere ihtiyacımız var"
diyor ve Kuzu'nun konusunu saklı tutsa da mesaj vermek için filmlerin oynadığı rolün önemine değiniyor.
Ebru Özdemir, "Bakın ABD ne zaman bir mesaj vermek istese bir film yapıyor. Yani kitlelere ulaşmanın ve iyi mesajlar, olumlu mesajlar vermenin bence en önemli yöntemi.
Onun için ben de heyecanla bekliyorum"
diyor.
Film sektörüne böylece önemli bir adım atan Ebru Özdemir, sanatçılığı bir yana iyi bir yönetmen olduğunu düşündüğü Kutluğ Ataman ile yeni projelere de devam etmeyi düşünüyor.
Öyle anlıyorum ki Ebru Özdemir özellikle belgesel filmler çekmek istiyor. Geçtiğimiz aylarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tüm inşaat sürecinin fotoğraflarla anlatıldığı bir kitap da çıkarmıştı Limak Grubu.
Özdemir, her şeyin unutulduğu gerçeğinden yola çıkıyor ve National Geographic'te yayınlanan mega projelerin belgeselleri gibi şimdi üçüncü havalimanının tüm yapım sürecini de bir belgesel filme taşımayı planlıyor. 'Yeni nesillere nasıl yapıldığının anlatılması lazım. Hikâyesi bilinmeli. Çok çabuk unutuyoruz' diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA