Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Koç'tan 'istikrar' çağrısı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile bir New York seyahatinde iddialaşmayla başlayan ve geleneksel hale gelen ekonomi basını ile öğlen yemeği buluşmamız Gezi olayları nedeniyle iki kez ertelendi. Nihayetinde dün bu yemek CEO Turgay Durak ile Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü'nün de katılımıyla gerçekleşti. Mustafa Koç, son iki ayda yaşanan tüm gelişmelere ilk kez cevap verdi. İşte sohbetten satır başları...
* Büyük oyunlar oynandığı, bizim de sanki bunların parçası olduğumuz gibi iddialar ortaya atılıyor. İç huzurun, ekonomik ve sosyal istikrarın ülkemiz ve tabii endirekt de iş dünyası bakımından ne kadar önemli olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Hal böyleyken istikrarı bozacak herhangi bir harekette Koç'un olduğu yakıştırmasına müsaade etmeyiz.
* Türkiye'de her şey hakikaten gıpta edilecek durumdaydı. Mayıs başı Londra'da ne kadar kapı çaldıysak, herkes Türkiye'den övgüyle bahsediyordu. İtibarımız yükselen bir trenddi. Hâlâ da öyle. Sonra FED'in açıklamaları geldi. Gelişmekte olan ülke ekonomileri bir nebze kırılganlık gösterdi. Bunu iyi idare etmek gerekiyor. Ben Türkiye'nin potansiyeline inanıyorum. Hıçkırık mı diyeyim artık; yolda bir taşa mı takıldık, öyle değerlendirmek gerekiyor. Siyasi, özel sektör ve devlet olarak bu durumu iyi yönetmeliyiz. Enseyi karartmamak lazım.
* Gezi olayları patlak verdiğinde maalesef Koç Holding olarak hiç istemediğimiz şekilde kendimizi olayların ortasında bulduk. Divan Otelimiz, gayet insani bir yaklaşım sergilerken hadise başka mecralar tarafından çok çarpıtıldı. Korkunç bir bilgi kirliliği ve illegal örgütlere yardım ediyormuşuz gibi bir hava estirildi. Fevkalade üzüntü duyduk. Gösteri hakkını kullanan kişilerin tümünü aynı sınıfa koymak doğru değil. Ellerinde molotof kokteyli olan kişileri dışarıda tutmak gerekir.
* Doların durumunu zaman gösterecek. FED nasıl bir açıklama yapacak, bu nasıl yansıyacak, psikolojik olarak doların 2 baremini aşmış olması iyi değil. Dış borç durumu var. Önceden planlanmış yatırımlar var. Karayollarını da düşününce bizim durumumuz biraz farklı oldu. Endirekt de olsa otoyol ihalesinin iptali bizim dolar konusundaki durumumuzu değiştirdi. Milgem projesi, RMK Marine açısından önemli ve çok büyük bir işti. Şirketin geleceğini de yakından etkileyecekti.
* Kalamış Marina bizim için manevi olarak çok önemli bir yer. Rekabet bekliyoruz.
* Suriyeli mültecilere yardım konusunda bize bir talep gelmedi.Gelirse ciddi bir şekilde değerlendiririz.
* İç çekişmeleri bırakıp herkesin işine bakması lazım. Sonunda ne paylaşılamıyor anlayabilmiş değilim. Beni en çok kutuplaşma endişelendiriyor. Bertaraf edilmesi lazım.
* 28 Şubat süreci konusunda suç duyurusunda bulunmak bugün herkesin anayasal hakkı.
* Koç Holding CEO'su Turgay Durak da Tüpraş ile ilgili başlayan denetimlerle ilgili olarak, "Henüz EPDK kararı bize gelmedi. Vergi denetimi de başlamış değil" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA