Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ayvalıklı Muhtar Kent zeytine desteğe geldi!

Ayvalık'ta bu yıl 9'uncusu düzenlenen Hasat Günleri'nin sürpriz konuğu Coca-Cola Başkanı Muhtar Kent'ti. Bölgede programlarını, görüşmelerini tamamladıktan sonra memleketi Ayvalık'ta bir gün geçirmiş olmasının mutluluğunu eşi Defne Kent ile birlikte yaşıyordu.
Hasat öncesi eski bir zeytinyağı fabrikasından bugün butik güzel bir otele dönüşen Sızma Han'da düzenlenen sabah kahvaltasında sohbet etme fırsatı yakaladığımız Muhtar Kent, Ayvalıklı olmaktan duyduğu gururu anlattı. Kent, 12 yıldır ilk kez hasat dönemi memleketinde olmanın da mutluluğunu yaşıyordu
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer'in öncülüğünde düzenlenen ve Ayvalık ve çevresindeki önemli zeytin üreticileri ve zeytinyağı markalarının destek verdiği hasat, zeytin ve zeytinyağının yaşadığı sorunların dile getirilmesi açısından büyük önem taşıyor ve Muhtar Kent de hasat günlerinde Ayvalık'a gelerek bu organizasyona önemli bir destek veriyor.

Dedem haklı çıktı!

Muhtar Kent, Ayvalık'ın en eski zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden biri olan Madralarla akraba. Salih ve Sezai Madra'nın kuzeni. Madra kardeşlerin dedesi Sezai Ömer Madra için 'Dedem' ifadesini kullanan Kent kahvaltıda kısa bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:
"İnsanın gideceği yeri anlaması için, geldiği yeri iyi bilmeli.
O yüzden Ayvalık'a geri gelmeyi hep istedim. Zeytinyağı her geçen gün daha da önem kazanıyor.
Tüketimine ilgi duyuluyor.
Her yerde üretiliyor ama Ege'nin Akdeniz'in zeytinyağı çok revaçta. Türkiye'nin şansı var. Dedemiz Sezai Ömer Madra derdi ki zeytin ağacının yetişmediği yerde yaşayamazsınız. Zeytin ağacı barış, refah ve kültürle anılır.
Dedem haklı çıktı."
Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca-Cola İçecek'te Özilhan ile ortak olan Cemal ve Armağan Özgörkey
kardeşlerin de olduğu kahvaltıda, Salih Madra zeytincilerin çok dertli ve sıkıntılı olduğundan söz etti. Zeytine ve zeytinyağına ait sorunları bir başka yazıya bırakıyorum şimdilik, ancak Suriye'den kaçak olarak gelen 60 bin ton zeytinyağı, hem çiftçiyi hem de zeytinyağı üreticisini zorluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA