Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cansen Başaran yönetimdeki kadın çıtasını yükseltti

Ne yazık ki yerel seçimlerde hemen hemen tüm partiler kadın aday gösterme konusunda sınıfta kaldı. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Başkanı Çiğdem Aydın, pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti'nin yüzde 1, CHP'nin yüzde 4, MHP'nin yüzde 3 oranında kadın aday gösterdiğini söyledi. Bir tek BDPHDP olması gerekeni cesurca yaptı ve kadın ve erkekleri eşit oranda belediye başkanlığı için aday gösterdi.
Neyse ki iş dünyasında kadın konusunda içimizi ferahlatan güzel gelişmeler oluyor. İşte onlardan biri dün gerçekleşti ve PricewaterhouseCoopers Türkiye Başkanlığı'nı başarıyla götüren ve 2013'te kendi isteğiyle bu görevden ayrılan Cansen Başaran-Symes, Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirildi.
Kadınların yönetim kurullarında fazla temsil edilmediği bir ülkeyiz ancak önemli gelişmeler olmaya başladı, dilerim gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ne de olsa anlı şanlı büyük holdinglerin yönetim kurullarında kadının hâlâ adı yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA