Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Aslantepe'ye Double Tree by Hilton'dan hayat öpücüğü!

Malatya'nın otelcilik alanında önemli bir açığını kapatan en yeni oteli Double Tree by Hilton Oteli'nin Genel Müdürü Haluk Bilgili, otelin personelinin neredeyse tamamını Malatya'dan seçmek istedikleri için, ilk günlerde tanıtım amaçlı İnönü Üniversitesi'ne gider ve öğrencilerle buluşur.
Bilgili, öğrencilere kimlerin UNESCO'nun Dünya mirası listesine aldığı Nemrut Dağı'na gittiğini sorar. Tek bir parmak dahi kalkmaz. Anadolu'da ilk devletin doğuş yeri olarak bilinen ve şehir merkezine sadece 7 km uzaklıkta olan Aslantepe Höyüğü'nü de bir kaç öğrenci dışında kimsenin görmediğini üzülerek öğrenir.
UNESCO'nun 'Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Aslantepe Höyüğü, aristokratik siyasi, dini ve kültürel bir merkez olarak arkeoloji dünyasının ilgisini yıllar önce çekmiş ve bürokrasinin ilk çıktığı yer olarak tarihteki önemini yapılan kazılar ortaya çıkarmıştı.
Doğrusu ben de ne zaman Malatyalı işadamlarıyla bir araya gelsem Aslantepe Höyüğü'nü ziyaret edip etmediklerini sorup duruyorum ama ne yazık ki olumlu bir cevap alamadım bugüne kadar kimseden. Herkes çok meşgul, nedense bu tarz tarihi ve kültürel konulara ya vakit yok ya kendilerini uzak hissediyorlar.
Yani sahip olduğumuz zenginliklerin kıymetini pek de bilmiyoruz aslında. İşte o nedenle büyük bir otel zincirinin şehre gelip de o şehrin değerleriyle tanıtım yapmaya başlaması, şehri tarihi bir destinasyon olarak tüm dünyaya duyurması ilgimi çekiyor.
Hilton Worldwide Türkiye Otelleri Pazarlama Müdürü Burcu Yatmazoğlu, daha otel açılmadan çok önce şehre ilk kez geldiğinde hemen Nemrut'a çıktığını anlatırken yine etraftaki şaşkınlığa dikkat çekiyor. Oysa bu otelin çalışanlarında böyle bir istekte bulunmak çok normal.
Hilton'un nerede bir otel açılsa ilk yaptığı hareketlerden birinin o bölgenin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek olduğunu Yatmazoğlu anlatıyor.
Eşsiz Beydağı'na bakan 18 katlı, 202 odalı şehir oteli Double Tree by Hilton'un 103 personelinin yüzde 94'ü Malatya'dan istihdam edilmiş ve sanıyorum şu anda hepsi Nemrut ve Aslantepe Höyüğü başta olmak üzere Malatya'nın tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili çok daha fazla bilgi sahibi.
İşte sadece bu yüzden bile olsa Anadolu şehirlerinin uluslararası önemli zincir markalarla tanışması çok önemli. Otelin odalarını sanatçı Tolga Göçen'in Nemrut'u, Aslantepe'yi resmettiği tablolar süslüyor. Bölgeye gelen turistler için rehber niteliğinde yol haritası sunan bilgi ve broşürlere de yer verdiklerini söylüyor. Diyeceğim şu ki Malatya'da güzel şeyler oluyor. Darısı diğer şehirlerin başına...

***

Dünyada olan biteni hüzünle, isyan ederek seyrediyoruz. 298 yolcusu olan bir uçağı gözünü kırpmadan vurup düşürenlerle, Gazze'de çocukları katledenlerle aynı dünyada nefes almak zor gelse de hepimiz işimize, günlük hayatımıza devam ediyoruz. Allah zora düşenlerin yardımcısı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA