Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Böyle bir ortamda basketbolu destekleyene alkış!

Önceki akşam Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçını izlerken sahaya atılan pet şişelerden, meşalelerden rahatsız olmayan var mı aranızda?
Düşünün bu maç, Soma'da hayatını kaybeden madencilere destek olmak için Manisa'da yapılıyordu.
Futbolda 'centilmenlik' ve 'oyun' çoktandır unutuldu aslında. Taraftarı, sporcusu, teknik adamları, yöneticileri her gün yeni bir negatif olaya imza atılıyor.
İşte o nedenle diyorum ki bu kadar rahatsız edici sahneler, demeçler art arda sıralanırken, çok daha fazla alkışı, takdiri hak eden basketbola yönümüzü çevirelim.
Sadece basketbola da değil futbol dışındaki tüm diğer spor dallarına...
Türkiye Kupası'nın başlamasına iki saat kala İspanya'da yapılacak 2014 FIBA Dünya Şampiyonası arifesinde 12 Dev Adam ve Potanın Perileri ile bir araya gelince ve başarılarını bir bir hatırlayınca, takdirin alasını basketbolcularımızın hak ettiğini düşündüm.
Ve de tabii ki 2001 yılından bu yana Türkiye türlü türlü krizlerden geçerken desteğini bir an olsun çekmeyi düşünmeyen Garanti Bankası gibi kurumların kararlılıklarını da alkışlamak gerekiyor.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, bankada sponsorluk bütçesinin yüzde 55'ini sporun ve sporun içinde de en büyük payı basketbolun aldığını söylüyor.
Garanti sayesinde 12 Dev Adam gibi harika bir sloganımız var, aynı şekilde Potanın Perileri de bankanın hayatımıza soktuğu unutulmaz isimler arasında.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Avrupa Basketbol Federasyonu'nun çiçeği burnunda yeni başkanı. Bu seviyede Türkiye ilk kez temsil ediliyor. Basketbolda dünyada önemli bir yere çoktan geldiğimiz aşikar.
Geçen yıl Dünya Basketbol Federasyonu'nun olağanüstü kongresine ev sahipliği yapınca tam 198 ülkeden yöneticinin yolu da İstanbul'a düşmüştü.
Bu kadar desteklenen, göklere çıkarılan futbolda Türkiye ne Avrupa ne de Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapabildi. Oysa 2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası İstanbul'da yapıldı. NBA'da oynayan basketbolcularımızın Türkiye'nin gönüllü spor elçileri olduğunu da unutmayalım.
Türkiye'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda gidişat, özellikle Kadın Basketbol Takımı'nın hepimizi gururlandıracak başarılara imza atacağı yönünde.
Özetle taraftarıyla, oyuncularıyla basketbol Türkiye'ye daha çok yakışıyor ve o yüzden daha çok desteklenmeli. Medyamızda daha çok yer almalı ve devletin de daha çok dikkatini çekmeli. Her şey para değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA