Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Suriyeliler'in kaldığı kampa konfeksiyon atölyesi kurdu!

Perakende sektörünün önde gelen isimlerinden Vahap Küçük ile memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde buluştuk. Aynı ismi taşıyan babası Vahap Küçük son yerel seçimleri kazanarak ilçenin belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.
Vahap Küçük, Doğanşehir'de giriştikleri bir anlamda sosyal sorumluluk projesi de sayılan konfeksiyon üretim atölyelerini bize gösterdi.
Perakende sektörünün tanınmış markalarından LC Waikiki'ye İstanbul'da iş yapan atölyeleri Vahap Küçük Doğanşehir'e yönlendirmiş. Malatya'da organize sanayide Taha Grubu olarak büyük bir üretim tesislerine de sahip olan Vahap Küçük, binayı yapıp, içine makineleri koyduktan sonra atölyeleri sembolik kiralara bu kişilere vermiş. Her birinde 150 işçi çalışan iki atölye kurulmuş ve LC Waikiki'ye üretim yapmaya başlamış. Malatya'nın yeni valisi Süleyman Kamçı'dan Suriyeliler'in kaldığı kamplarda da bir atölye açıldığını duymuştuk. Vahap Küçük, Suriyeliler''e destek olmak için 3'üncü atölyeyi Malatya yakınında kurulan kampta açtıklarını söylüyor. 42 bin nüfuslu Doğanşehir'deki atölyelerde hedef çalışan sayısının 500'lere ulaşması. Böylece sadece tarımla geçinen insanlara yeni bir gelir kapısı da açılmış oldu. LC Waikiki 3 atölyeye toplamda 6 milyon lira yatırım yapmış.
Hazır Küçük'ü bulmuşken, LC Waikiki'nin parmak ısırtan finansal göstergelerini de ilk ağızdan öğreniyoruz. Bu yıl perakende cirosu 6 milyar lirayı bulacakmış LC Waikiki'nin. Yurtdışı mağaza sayısı da 2015'te 200 olacakmış.
Bu yılı 250 milyon dolar markalı ihracatla bitirecek olan Taha Grubu'nun hedefi 2015'te bu rakamı 500 milyon dolara çıkarmak. Vahap Küçük, markalı ihracatta kilogram fiyatları 40 doları bulurken, markasız ihracatta bu rakamın 10 dolar civarında olduğunu söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA