Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İşitme engelli Muharrem TBMM'yi harekete geçirdi!

İşitme engelli Muharrem'e Samsung şirketinin yaptığı sürprizi, kamuda, özel sektörde engelli vatandaşlara yönelik yeni yeni başlayan güzel uygulamalardan cumartesi günü yayımlanan yazımda söz etmiştim.Yazımı okuyan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu'ndan içimi ısıtan bir mesaj aldım. TBMM 3 yıldır engelli vatandaşlar için daha erişilebilir hale getirilmeye çalışılıyor. "Engelsiz Meclis" projesi adı altında en son engelli vatandaşlara yönelik hizmet bankosu açılmış mesela. En güzeline gelince... Neziroğlu şu güzel haberi verdi: "Muharrem'in videosundan sonra birkaç adım daha atmaya karar verdik. Görme engelli vatandaşlarımız için Genel Kurul tutanak özetlerinin sesli kaydını internet sayfamıza koymaya başlamıştık. http://www. tbmm.gov.tr/tutanak/donem24/tutanak5. htm Şimdi işitme engelliler için işaret dilinde özetleri web sayfamıza koyacağız. www.tbmmcocuk.gov.tr sayfamızı işaret diline çevireceğiz. Ayrıca bütün kamu kurumlarından bir kişinin katılacağı bir işaret dili kursu düzenleyeceğiz." Yaptıkları faaliyetlerin diğer kurumları da olumlu etkilediğini ifade eden Neziroğlu, mart ayının ilk haftası - işaret diline yönelik kurs başlatacaklarını ve farkındalık yaratmaya çalışacaklarını söylüyor. Doğrusu, zaten engellilere yönelik çalışmalar içinde olan TBMM'nin Muharrem'in öyküsünden böylesine etkilenip hemen yeni projeleri devreye almasına ben şapka çıkarıyorum. Engelli olmak Türkiye'nin siyasetinde neler olup bittiğini öğrenmeye hatta bir gün o sıralarda oturup siyaset yapmaya engel değil. Kapı aralansın yeter. Umarım devamı da gelir. Türkiye işte bu güzel örneklerle bir yerlere gelecek.
Aynı yazımda 2012 yılından beri Down sendromluları istihdam eden Bimeks'ten de söz etmiştim. Bimeks yöneticileri de Down Türkiye Derneği ile işbirliği çerçevesinde Downlu gençler için bir akademi kurduklarını ve onları hem sosyal hem de iş hayatına hazırladıklarını söylediler. Hayırlı olsun. Bu güzel örnekler çoğalsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA