Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

PSM'nin parayla pulla işi yok ama...

İş dünyasından kimle bir araya gelsek kuşkusuz ilk soru Rusya oluyor. Zorlu Grubu'nun Rusya'daki Vestel'e ait fabrikalarındaki durum, ülkedeki satış performansının son hali oluyor ama 'Rusya'daki en büyük Türk yatırımcılarından biriyiz' dese de Zorlu Holding CEO'u Ömer Yüngül, pek ser verip sır vermek istemiyor ve "Olay sıcak. Bir iki ay sonra bilançolar açıklanınca ortaya çıkar durum. Ama tabii geçen gün bir arkadaşımız gitti, uçakta 3 kişilermiş" diyor.
Yüngül'e göre Rusya ile Türkiye arasındaki iklim ılımlıya doğru gidiyor. 'Mutlaka bilmediğimiz arabulucular vardır" diyerek filmin sonunu kötü görmediğini özellikle vurguluyor.
Önceki gün Ömer Yüngül, Zorlu Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş ve PSM Genel Müdürü Murat Abbas ile bir araya geldik ve Rusya'nın ardından 300 milyon dolarlık yatırım yapılarak hayata geçen Performans Sanatları Merkezi'nin (PSM) yeni yol haritasını konuştuk.
Zorlu Holding, hiçbir para kazanma amacı gütmeyerek Türkiye'ye hediye ettiği Performans Sanatları Merkezi'nin (PSM) ABD'li şirketle ortak yönetiminden memnun kalmamıştı. Mesela açılır açılmaz ilk gösterinin satışları yüzde 35'te kalmıştı. O günleri hatırlatırken, Yüngül, "Bizim acemiliğimizdi belki. İyi duyuramadık. İkinci oyun CATS ile daha iyi bir rakama ulaştık ama şimdi bambaşka bir stratejimiz var" diyor.
O sırada sözü alan Mesut Pektaş, önce "3.5 milyar dolara mal olan Zorlu Center'daki PSM parayla pulla alakası olmayan bir yer" diyor, sonra da her yıl yaklaşık 8-10 milyon dolar zarar eden ve Zorlu Holding'in sürekli olarak desteğini alan PSM'nin potansiyelini kullanmak için yeni projelere ihtiyacı olduğunu vurguluyor.
Ömer Yüngül, PSM'nin Zorlu Grubu'nun üniversitesi olduğunun altını çizerken, "İster rehabilitasyon merkezi deyin, ister gösteri merkezi. İnsanın ruhunun temizlendiği yer burası" diyor. Haksız da sayılmaz, İstanbul'da iyi ki PSM hayata geçmiş. Atatürk Kültür Merkezi yıllardır kapalı ve böylesi büyük sanat gösterilerine ev sahipliği yapacak kapasitede tek mekan aslında.
Türk seyircisinin neyi istediğini daha iyi bildiklerini ve çok çeşitli bir programla işe koyulduklarını anlatan PSM Genel Müdürü Abbas, 3'üncü yılındaki PSM'nin 6'ncı sezona ulaştığında dünyanın ilk 5 gösteri merkezi arasında yer alacağını iddia ediyor.
Öğreniyoruz ki PSM yakında Barbican Performing Arts Center, British Museum ve Tate gibi dünyanın önde gelen sanat kurumlarıyla işbirliği yapacak. Farklı profillere dokunmak için öncelikle gençler hedeflenecek. Önümüzdeki günlerin en büyük sürprizlerinden biri 'Sefiller' PSM'ye geliyor. Aslan Kral ve Oz Büyücüsü de tabii. Murat Abbas, sahnenin ayakta 4 bin kişilik kapasitesiyle yakında önemli konserlere ev sahipliği yapacağını da anlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA