Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Bu salonun yarısının aklını yok sayamazsınız!'

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, oğluyla katıldığı panelde, "Kadın-erkek eşitliği ailede başlıyor. Bu salonun yarısının aklını yok sayamazsınız. Bitti o dönem" dedi

İş hayatında kadını erkekle eşitleme hareketi, geçen yıl önemli bir ivme kazanmıştı. 2016 ise çok daha hızlı başladı. Önceki akşam Türkiye Vodafone Vakfı'nın düzenlediği gala gecesi, hepimizin içine umut serpiştiren konuşmalarla dopdoluydu. Mesela, Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik Bölge Başkanı Serpil Timuray, önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadının işgücüne katılma potansiyeli taşıdığını, 2020 itibarıyla istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümünün gelişmekte olan ülkelerden çıkacağını söyledi. İşte bu kadınların en büyük yardımcılarının mobil teknolojiler olacağından yola çıkan Vodafone, faaliyet gösterdiği bölgelerde mobil iletişimin yaygınlaştırılmasının 8.7 milyon kadına fayda götüreceğini hesaplıyor.
Oğlu Yuşa Şahin ile geceye katılan Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in iş dünyasındaki ve gazeteci kadınlar arasındaki yeri bambaşkadır. Niye derseniz? Söylemlerini var gücüyle hayata geçirdiğine bizzat tanıklık ettik. Kadın-erkek eşitliğine sözde değil özde inandığını somut projeleriyle gösterdi bize. 5 bin kız çocuğunu okullaştırmayı başardı mesela. BM'nin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı, Vodafone'un da desteklediği küresel dayanışma hareketi HeforShe'nin başrolde olduğu gecede Şahin, kadın hakkının ailede başladığını çok güzel anlattı:
"Bizim evde çok kuvvetli kadın hakları var. Öyle ki biz İzzet Bey'in haklarını korumaya çalışıyoruz. Hem kariyer yapmak hem de anne olmak için Türkiye şartlarında aile içi demokrasi önemli. Kadın erkek eşitliği ailede başlıyor. Bu salonun yarısının aklını yok sayamazsınız. Bitti o dönem!" Annesine hayranlığı her halinden belli olan Yuşa'nın, Fatma Şahin'in evde kadın haklarını daha ilk günden kendilerine savundurttuğunu söylemesi, hepimizin çok hoşuna gitti.
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel'den öğrendik ki vakıf 9 yılda başta kadınlar ve engelli bireyler olmak üzere 3 milyonun üzerinde kişinin hayatına dokunmayı başarmış ve 27 milyon lirayı sosyal sorumluluk projelerine harcamış.
Projeler de yerini bulmuş. Düşler Akademisi mesela. Engelli çocuklara öylesine güzel dokunuşlar yapıyor ki, o gece hepimizi duygulandıran müzik ziyafeti onlardan geldi. Vakıf, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER ile birlikte bir yıl önce Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi'ni hayata geçirmişti. İlk mezunlardan Mesiye Akgün de Soma'dan kalkıp gelerek, hayatında yaşadığı ilkleri geceyi sunan Beyazıt Öztürk'e anlattı. Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasının hayatında ne kadar önemli değişikliklere yol açtığını, konuklarla paylaşırken öylesine heyecanlıydı.

'Kız çocuğu olan yönetici daha duyarlı'

Vodafone, HeForShe dayanışma hareketine bir panelle destek verdi. Beyazıt Öztürk moderatörlüğündeki panelde, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve kızı Derin Öğüt, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve kızı Pelin Akın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve oğlu Yuşa Şahin, Big Chefs Cafe & Brasserie Kurucu Ortağı Gamze Cizreli ve oğlu Ali Üner ile Gazeteci ve Ekonomi Yazarı Vahap Munyar ve kızı Sırma Munyar birbirlerine verdikleri desteği çok güzel özetledi. CEO Gökhan Öğüt'ün dediği gibi "Kız çocuğu olan yöneticiler sosyal sorumluluk projelerine daha fazla yatırım yapıyor". Kendisi de en güzel örnek bu konuda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA