Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

60'ında şapkasını alıp gitmeyecekti oysa

Ne hastaydı, ne de söyledikleri gibi yorgundu. Son bir ay fazla seyahat etmişti belki ama yakın çevresi gayet sağlıklı olduğunu söylüyordu. Üstelik son yıllarda sağlığın önemini daha iyi anlamış, rahatsızlık veren kilolarından kurtulmuş, yediğine, içtiğine dikkat eder hale gelmişti. Mustafa Koç, birkaç yıl önce geçirdiği kalp ameliyatından sonra herkesi korkutmuştu ama özellikle 2015 yılında verdiği kilolar sayesinde daha sağlıklı bir görüntüye de kavuşmuştu. İşte o yüzden dün sabah erken saatlerde evinde daha spora ilk başladığı dakikalarda kalp krizi geçirip de uzun çabalara rağmen kurtarılamayınca herkes şoka girdi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gazetecilik yaşamımda yakından takip ettiğim, birlikte seyahatlere, toplantılara katıldığım isimlerin başında geldi. 2012 yılında grubumuza ait A Haber benden Ramazan ayı boyunca, yani 30 gün arka arkaya holding başkan ve CEO'larının konuk olacağı bir program isteyince, listenin başına Mustafa Koç'u yazmıştım. Ramazan ayına sadece 10 gün vardı, yaza denk geldiği için istediğimiz isimlere ulaşmak zordu. Ama Mustafa Koç ile program başlarsa şahane bir iş olacaktı. Hiç düşünmeden kabul etti. Holding o sırada biraz karışmıştı, çünkü Koç bugüne kadar hiçbir TV programına katılmamıştı. Zaten yayın başlayınca ilk cümlesi, "Bu benim ilk televizyon programım, heyecanlıyım, kusura bakmayın o yüzden" oldu. Neticede çok güzel bir program olmuştu. O programda kendisine Koç'taki 60 yaş emeklilik kuralına atıfta bulunarak, "Emeklilik hayaliniz var mı?" diye sormuş, babası Rahmi Koç'un neticede emekli olduktan sonra daha çok çalışmaya başladığını söylediğini hatırlatmıştım. "Tabii 45-50 yıl bir kuruma bağlı ve bu kadar emeği geçmiş bir insanı oradan kopartmak mümkün değil" demiş, ben de "Sizi de mi kopartamayacağız acaba" diye sorunca da, "Kopartmak mı istiyorsun" diye espriyle karışık cevap vermiş ve şunları söylemişti:
"60 yaş kuralı da bence bu devirde geçerliliğini kaybetmeye başladı. Çünkü 60 yaşındaki insanlar sağlıkları elverdikçe çok verimli olabiliyorlar. O yüzden o paradigmayı da belki kırmak lazım. Ben buna kalben inanıyorum. Belki 20 yıl sonra 60 yaş hiç konuşulmayacak. O bakımdan bu işin sahibi, ortağı olan bir insan olarak ben 60 yaşımda şapkamı alacağım gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını gayet iyi biliyorum."
Dün hastanenin 6'ıncı katı yakın arkadaşları, aile büyükleri ve iş insanlarıyla dolup taştı. Zaman zaman bitkin haldeki annesi Çiğdem Simavi taziyeleri kabul etti. Bir ara gözleri yaşlı, 'Merasim pazar günü. Cenaze diyemiyorum" deyince salondaki herkes de gözyaşına boğuldu. Ömer Koç ayakta duramayacak kadar üzgündü. En küçük kardeşi Ali Koç da perişan haldeydi. Dün akşam Ankara'ya birlikte gittiklerini, iyi göründüğünü söylüyordu. Normal şartlarda, Mustafa Koç dün holdingte yönetim kurulu toplantısına katılacak, ardından Oya Ünlü Kızıl ile birlikte Davos'a giderek HeforShe'ye verdikleri desteği anlatacaktı. Sonra da eşi Caroline ve kızlarıyla birlikte tatil yapacaklardı.
Koç Holding'in kurucusu dedesi Vehbi Koç'a en çok benzeyen, bayileriyle, Anadolu seyahatlerinde halkla kurduğu samimi diyaloglar yüzünden çok sevilen, mütevazı bir isimdi Mustafa Koç. Holding başkanlığını başarıyla yürütmüş, aldığı noktadan kat be kat ileri götürmüştü. Daha yapacakları vardı. 60 yaşın orta yaş olduğuna inanıyordu ama ne yazık ki göremedi. Koç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah yakınlarına sabır versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA