Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

70 bin kişi başvurdu 250'si girmeyi başardı!

Bir şirket düşünün ki her yıl yaklaşık 70 bin kişi işe girmek için başvuruyor ve mesela 2015'te işe aldıkları kişi sayısı 250! Üstelik işe alınanların yarısı mutlaka kadın olmak zorunda.
İşe alım süreçlerinin ne kadar detaya indiğini, o kişilerin ne kadar titizlikle seçildiğini EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca'dan dinledik.
EY Türkiye, eski adıyla Ernst Young, yönetim danışmanlığı alanında dünyada ve Türkiye'de başı çekiyor. Bu şirkette işe girmeyi başaranlar hem müthiş işlere imza atıyor hem de çok güzel para kazanıyor. Çalışma şartları, Maslak'taki ofis binaları birçok çalışanın rüyası olacak kadar insan odaklı. Hal böyle olunca üniversitelerden en çok başvuru EY Türkiye'ye gidiyor ve öğreniyoruz ki şirket her başvuruya mutlaka cevap veriyor.
İki seçimin yaşandığı, ekonominin küçüldüğü bir yıl olsa da 2015'te EY Türkiye'nin çift haneli büyümesi, son 5 yılda yüzde 100 büyümesinin arkasında da bu nitelikli insan gücünün olduğunu Çamlıca'dan duyuyoruz. EY Türkiye, 2015'te 8 milyon doları ofis olmak üzere insan kaynağına toplamda 15 milyon dolar yatırım yapmış. Çamlıca, "Siz insana yatırım yapınca o katlanarak size geri dönüyor" diyor.
EY Türkiye'nin cirosu ilk 7 ayda da yüzde 27 artmış. 12 aylık ciro hedefi 82 milyon dolar. Maslak'taki ofiste çalışan sayısı 1300'ü buluyor. Ortak sayısındaki artış dikkat çekici. EY Türkiye'nin 43 ortağının 20'den fazlası öylesine iyi performans göstermiş ki son 5 yılda ortak pozisyonuna geçmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA