Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sabancı Almanya’da lobi yapıyor!

Sivil toplum kuruluşları, önde gelen şirketler ilan vererek, aslında Türkiye'de ne olduğunu anlatmaya çalıştılar ve her koşulda demokrasiye sahip çıktıkları mesajını güçlü bir şekilde verdiler ama hepimiz biliyorduk ki yetmeyecek.
Nitekim, dış dünyada negatif Türkiye algısının önü bir türlü kesilmedi. Hani neredeyse gördük ki anlı şanlı 'Batı' diye tanımladığımız ülkeler darbeye, üstelik de en kanlısına destek çıkıyor. O nedenle Türkiye çapında haklı bir seferberlik başladı. Bir yandan 'demokrasi nöbetleri' devam ederken, diğer yandan da kim eline hangi fırsatı geçiriyorsa onu kullanmaya ve demokratik Türkiye'nin darbelere geçit vermeyeceğini her ortamda dile getirmeye başladı.
Önceki gün Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın Almanya'da olduğunu öğrendim. Güler Sabancı'nın bu önemli görevinin yanı sıra yurtdışında da önemli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği bulunuyor. İşte bunlardan biri de Siemens'in yönetim kurulu üyeliği görevi.
Hali hazırda mevcut sorumlulukları ve Sabancı Holding'in yabancı ortaklıkları dolayısıyla uluslararası iş dünyası ile sürekli temas halinde olan biri Sabancı. Ancak bugünlerde yönetim kurulu üyelikleri nedeniyle bulunduğu Allmanya'da Alman iş dünyası ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini Sabancı Holding'den öğreniyorum.
Özetle Güler Sabancı da görüşmelerinde, Türkiye'nin birleşmiş pozisyonu sayesinde bu uçurumdan döndüğümüzü ve bu felaketi Türkiye için demokrasinin gelişmesi için fırsata çevirme yolunca yöneticilere güvendikleri mesajını paylaşıyormuş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA