Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Büyükhanlı artık geceleri rahat uyuyabilir!

Zor yıllarda risk alanların, cesaretle yatırıma girişenlerin önlerinin ne kadar açık olduğuna güzel bir örnek.
Turizmde lüks destinasyonu olma yolundaki Bodrum'un önemli markalarından olan ve kapılarını 1 yıl önce açan Caresse (Luxury Collection) önceki gün dünyanın önde gelen seyahat dergisi Conde Nast Traveller tarafından Avrupa'nın en iyi resort oteli seçildi.
Dergi dünya sıralamasında da mimari projesi de Sinan Kafadar tarafından yapılan Caresse'i 6'ncı en iyi resort otel olarak gösterdi. Haber müthiş, Türkiye'nin bir oteli dünyanın en iddialı otellerinin önüne geçmeyi başarıyor, üstelik bağımsız ve tarafsız bir oylama sonucunda birinci olmayı başarıyor.
Evet zor bir yıl. Terörün korkunç yüzünü gösterdiği ülkemiz bir de hain 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı.
Büyük yatırımlar yapan turizm sektörü de bu olumsuz gelişmelerden nasibini aldı ancak Türkiye'nin önünün ne kadar açık olduğunu gösteren gelişmeler de yaşıyoruz.
Bu yaz arkadaşlarımla uğradığım oteli tesadüf o sırada Bodrum'da olan Büyükhanlı Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Büyükhanlı'yla birlikte dolaşma fırsatı yakalamış ve yapılan yatırımın büyüklüğü ve gördüklerim karşısında çok etkilenmiştim. Büyükhanlı'dan otelin ilginç isim alma hikâyesini de dinlemiştim.
Öyle ki, dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Starwood Grubu'nun yöneticileri, en üst segmentinde yer alan Luxury Collection ismini Caresse'e vermek için otele yaptığı ziyarette, 1600 metrekareye yayılan spa'nın tasarım ve çeşitliliğinden öylesine etkilenmiş ki resort yanına spa'nın da eklenmesini uygun bulmuş.
Ancak 150 milyon dolarlık bir yatırımla kapılarını açan 84 odalı son derece lüks ve butik otelin doluluk oranı istenen seviyelerde değildi. İşte o nedenle, 'Geceleri rahat uyuyor musunuz' diye sorduğumda Büyükhanlı, "Tabii ki uyuyamıyoruz ama bu dönemi atlatacağız" demişti.
Dün kendisine telefon açıp "Avrupa'nın en iyi resort oteli seçilmiş olmanız ne hissettiriyor" diye sordum.
Büyükhanlı çok heyecanlıydı. "Böyle bir ortamda sadece en iyi otel seçildik diye sevinmiyorum, Türkiye'nin tüm yaşananlar bir yana hala ne kadar değerli bir destinasyon olduğunu görmüş olduğumuz için de seviniyorum" derken, iddialı konuşmasını da sürdürdü:
"Fiyatlarımızı asla düşürmedik.
Adet olarak tatmin değiliz ama güvenlik ve terör ile ilgili bu hassas dönemi atlattığımız zaman dünyada yarışlara en önden başlayacağız.
Bu sıralama bize bunu kanıtladı." Öğreniyorum ki Conde Nast'ın sıralamasında ilk kez Türkiye'den bir otel ilk sırada yer alıyor. Turizm sektöründe moralleri düzeltmeye başlamak için çok güzel bir gelişme diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA