Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Birlik ve beraberlik ruhu Sabancı’ya ilham oldu!

Çok değil sadece 3 ay önce Türkiye tarihinin en kanlı, en hain darbe girişimlerinden birini yaşadı ve sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıkan halkın gücüyle, birlik ve beraberlikle darbecilere geçit vermedi.
Demokrasinin öneminin bir kez daha net bir şekilde anlaşıldığı günlerden geçiyoruz. İşte bu yüzden iş dünyası da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile çok daha güçlü mesajlar veriyor. Önceki gün de Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ve Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Cumhuriyet Bayramı için çok geniş çapta başlattıkları ve Türk bayrağının başrolde olduğu kampanyanın detaylarını anlatmak üzere karşımıza çıktı.
Zafer Kurtul, 15 Temmuz'da Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünü ve halkın iradesiyle demokrasiye ülkenin sahip çıktığını hatırlatıyor ve cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü ve holding olarak bu konunun altını çizmek istediklerini söylüyor.
Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü yılı. Sabancı Holding'in kuruluşu da 91 yıl öncesine gidiyor. İlk ticari hayat, Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından Kayseri'deki şartlar yetmediği için göç edilen Adana'da pamukla başlıyor. Pamuk üretimi ve ticaretiyle Türkiye'de sanayileşmenin önemli adımlarından birini atan Sabancı, 29 Ekim kampanyasında ilmek ilmek örülerek büyüyen pamuktan yola çıkıyor ve Sabancı Holding'in efsane ismi merhum Sakıp Sabancı'nın 'İşte Hayatım' kitabında gençlere verdiği öğütlerden bir metin hazırlıyor. Pamuk ipliğine bağlı zorlu bir mücadelenin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ne birlik ve beraberlik ruhu ile dün de bugün de sahip çıkıldığı mesajının verildiği filmde,
"Bilgin ve azmin varsa seni diğerlerinden güçlü kılan / Hedefin varsa önünde; ardındakilere ışık tutan / Güven vermek varsa cesaretinle, 90 yılı aşkın geçmişinde / Birlik olmak varsa tek bayrak altında sımsıkı / Vatanın her köşesinde... / İşte o zaman Cumhuriyet var" cümlelerini sanatçı Hümeyra seslendiriyor.
Filiz Karagül bu vesile ile Sabancı Holding'in 18 bin beyaz yakalı çalışanına ve 1000 bayisine de bayrak hediye ettiklerini söylüyor.

2017'de daha iyi bir ekonomi
CEO Zafer Kurtul'u yakalamışken gündeme ilişkin sorularımıza da cevap verdi. 2017 yılında daha iyi bir ekonomi beklediklerini söylüyor Kurtul ve "Holding olarak büyüme oranını 2016 için bütçede yüzde 3.5 olarak aldık ve değiştirmedik. 5 yıllık planlarımızı da yapıyoruz. Görüyoruz ki bu dönem Türkiye'de büyümeye iç tüketim destek olacak" diyor ve doğru modelin özel yatırım, tasarruf ve ihracat odaklı büyüme olduğunun da altını çiziyor.
Başkanlık ve seçim gündemi ile ilgili soruya ise Zafer Kurtul, "Demokrasi ve serbest piyasa ekonomisi önemli. Bu modeli uygulayan ülkelerin hızlı büyüdüğünü, geliştiğini gördük" şeklinde cevap veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA