Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Yaşamı durdurmaya çalışanlara izin vermeyin

Bu gerçekten zor ve acı günlerde Gastronomi Sektörü Dayanışma Yürüyüşü'nün moralleri yükselttiğini duyuyor ve seviniyorum.
Dışarıda yeme-içmenin bugün cirosu yaklaşık 20 milyar dolar seviyesinde.
Bunun 10 milyar doları fastfood denilen hızlı yemek kategorisinden, 10 milyar doları da restoranlardan oluşuyor.
Bir de sektöre hizmet eden yüzlerce alt sektör var ve 2 milyonun üzerinde insan ekmeğini buradan kazanıyor.
İşte bu nedenle TÜRYİD'in, garsonu, komisi, yatırımcısı, işletmecisi, DJ'i kısacası tüm kesimleriyle birlikte, yılbaşı gecesi kana bulanan dünyaca ünlü gece kulübü Reina'ya yaptığı yürüyüş önemliydi ve verilen mesaj da netti: Teröre teslim olmayacağız. Evlere de hapis olmayacağız. Korkmuyoruz!
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Birleşmiş Markalar Derneği Sinan Öncel ve Kategori Mağazacıları Derneği (KMD) Başkanı Alp Özpamukçu'nun yürüyüşe katılarak birlik mesajı vermesi de güzeldi.
Restoran yatırımcılarının Beyoğlu bölgesinde de önemli yatırımları mevcut. Ahmet Misbah Demircan, kendisine böyle bir davet geldiğinde hemen kabul ettiğini, belediye başkanlarının kendi esnafını, yatırımcısını yalnız bırakmaması gerektiğini söylüyor ve "Yaşamın sürdürülebiliyor olması lazım.
İstenilen bunu durdurmak, buna müsaade etmemek lazım" diyor. Misbah, teröre karşı toplumsal birlik ve beraberliği kurmaktan başka çaremiz olmadığını da üstüne basa basa vurguluyor.
Gerçekten insanlar içine kapandı. Kimse dışarı çıkmak istemiyor.
Oysa hepimizin yaşamımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Evet, bugünlerde hepimiz zorlanıyoruz bunu yapmaya ama yapmazsak sevinecek olan da teröristlerden başkası değil. Önceki gün Reina önünde yaptığı konuşmada, "Yaşam alışkanlıklarınızı bırakmayın, hayata devam edin" diyen TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer ile konuştum.
"AVM'ye gidin, sinemaya gidin, piknik yapın, kısacası dışarı çıkın dedik ve korkmadığımızı yüksek sesle söyledik" diyor ve dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yönde bir konuşma yapmasına çok sevindiklerini de sözlerine ekliyor. Bu arada öğreniyorum ki, pek kolay olmasa da Reina eski güzel günlerine döndükten sonra TURYİD büyük bir yemek düzenleyecekmiş.
Dün konuştuğum Sunset'in sahibi Barış Tansever, "Eşlerimiz, çocuklarımızla hep birlikte yemek yiyeceğiz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da bu yemeğe davet edeceğiz ve gelirse çok mutlu olacağız" diyor.
Ben eminim Türkiye bu zorlukların da üstesinden gelecek. Dört bir yandan terör saldırılarına hedef olan güzel ülkemiz elbet bu kötü günleri geride bırakacak ve insanların huzurla yaşayacağı günler gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA