Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Avrupa ‘hayır’ diyorsa, doğru yoldayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting konuşmasından saatler önce doldu Yenikapı Meydanı. Erdoğan'ı dinlemeye gelenlerin içinde kadınlar da küçük çocuklar da çoktu. Miting alanında kadınlara ayrılan bölüme geçip, sohbet etmeye başladım.
"Terör bitecek. Barış gelecek ve bütün dünya Türkiye'yi kıskanacak. Bu yüzden referandumda evet diyeceğim" diyor Yonca Mazı. Yanında 15 aylık minik kızı Rabia ve 10 yaşındaki kızı Sudenaz var. "İkisi de alışık bu meydana. Ben hamilelik dönemlerimde dahi geldim" diyor.
Bu kez yerde sınav kağıtlarını okumakla meşgul öğretmen Merve Özcan'a yaklaştım. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelene kadar, yanında getirdiği 300 sınav kağıdını değerlendirmekle meşguldu.
"Bütün mitinglere geldim. İnsan düşmanından yola çıkar ya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni niye istiyorum biliyor musunuz? Bütün Avrupa referandum için 'hayır' diyorsa, biz doğru yoldayız" diye başladı anlatmaya…
Merve Özcan aslında avukat olmak istemiş. "Hukuk hayalimdi ama başörtüsü yüzünden ilahiyat okumak zorunda kaldım" diyor. Yeni sistemle Türkiye'nin daha güçleneceğine ve terörün biteceğine inanıyor.
Daha sonra İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik okuyan Esra Şen ve arkadaşlarına doğru ilerliyorum. Şen'e referandumda neden evet diyeceğini soruyorum. Bana; 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatmaya başlıyor: "O gece ben de köprünün üzerinde askerlerin yolunu kesenler arasındaydım. Aslında tesadüfen, yolcu olduğum için oradaydım ama olaylar başlayınca bir karar vermem gerekti. Ya dönecektim ya da yürüyecektim. Dümdüz yürümeye başladık. Önümüzde ölen kadınlar oldu. Ölümü düşünmüyor insan, öyle bir atmosferde. O ruhu o gece orada hissettim. Geçmişte gemileri karada yürüten ataların torunlarıydık. Bu mevzu Recep Tayyip Erdoğan mevzusu değil. Bu Türkiye'nin mevzusu…"
Hemen önümde kız kardeş olduklarını öğrendiğim bankacı Kübra Çetin ve ablası Sıdıka Çetin vardı. Kübra'nın başı açık, ablasının kapalı. "Bizim ailemizde kapalılar da başı açıklar da var. Kimse kimseye karışmıyor. Ama ben özel bir bankada çalışıyorum ve başımı kapatmak istesem de kapatamayacağımı biliyorum" diyor Kübra. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelince daha güçlü kararlar çıkacağı için referandumda oyunun evet olacağını vurguluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA