Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

“Tek ihtiyacımız diyalog ve hoşgörü”

Tatile girmeden hemen önce iş dünyasının en etkin derneğinin üyesi işadamları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı misafir ettiğinde, kapıda Türkiye'yi inşa eden sanayicilerden biri olan Nihat Gökyiğit ile karşılaştım.
Para kazanmaktan ziyade toprak, doğa, ağaç ve insan için karşılıksız yaptığı güzel projelerle izlediğim, gönlü en zengin sanayicilerden biridir Gökyiğit.
Tekfen'in 3 kurucusudan biri ama en az son 25 yılını aktif olarak TEMA başta önemli sivil toplum kuruluşlarında geçirmiş bir isim kendisi.
90 yaşını geçtiğimiz yıl kutlamıştı. Doğa tutkunu sanayiciyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemeye getiren sebep de TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi idi.
Bu buluşmayı nasıl değerlendirdiğini sorunca, "Ben her zaman diyalogdan, yapıcı ve yumuşak eleştiriden yanayım. Sertlikle bir yere varılmıyor. Birbirimize karşı hoşgörülü olmalıyız. Başka çaremiz yok" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2014 yılında derneğin bir toplantısına katılmış ve o toplantıda pek bir sert konuşmuş, zaten arkasından TÜSİAD ile Ankara'nın arası buz gibi olmuştu.
Şimdi görünen ise buzların eridiği.
Erol Bilecik'in başkanlık koltuğuna oturmasının hemen akabinde Ankara'da TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesiyle yeni bir dönemin de kapısı aralanmıştı.
Derneğin hareketli geçen toplantısının bitiminde, kapıda iş dünyasından kimle karşılaştıysam hepsinde bir rahatlama sezdim. Bu arada 19 Mayıs tatili nedeniyle herkesin İstanbul dışında programı vardı ama yurtdışında olan Rahmi Koç hariç derneğin ağır toplarının hepsi toplantıya katılmıştı. Karşılıklı konuşmalar iyi geçmiş, Erdoğan dernekten 'marka' diye söz etmiş, OHAL'in kaldırılması konusu hariç iş dünyasıyla ters düşmemiş, hatta AB konusunda, "Arkadaşlar kusura bakmayın... Herhalde sizi kapınızda bekleten bir muhatabınızla bir yere kadar beklersiniz. Ben bu milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırmam" dediğinde uzun uzun alkışlamışlardı.
Ez cümle Türkiye'nin en büyük ihracatını, üretimini yapanlarla vergisini verenlerle Ankara arasında yeni ve çok daha yapıcı bir döneme girildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA