Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kurtulmuş kültür ve sanatta seferberlik ruhu istiyor!

Dün sabah bir araya geldiğimiz Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş adeta hislerime tercüman oldu ve özetle dedi ki kültür ve sanat konularının ön plana çıkmasına gündemin ağır konuları izin vermiyor ama lütfen siz daha çok yazın ve sahip çıkın.
Hepimizin içimizi açacak, moral verecek bu güzel gelişmeleri duymaya ihtiyacı var.
Bana göre zaten ekonomiyi kültür ve sanattan ayrı düşünmek mümkün değil. Zaten Türkiye'nin hemen hemen bütün kurumları, şirketleri de kültür ve sanatın içinde aktif olarak yer alıyor. Önemli sanat etkinliklerine medya sponsorluğunda başı çeken Turkuvaz Medya Grubu da bu konuda sessiz değil. Bir süredir Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin öncülüğünde bakanlarla, kültür ve sanat kurumlarının tepe yöneticileriyle bir araya geliyoruz.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve kültür ve sanat kurumlarının yöneticileriyle bir araya getirdiğimiz son toplantıda bir kez daha gördüm ki karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak, konuları birebir en üstte sorumlu yöneticiyle konuşmak yollardaki bütün pürüzleri de düzeltiyor. İletişim gücünün karşısında durmak mümkün değil.
Numan Kurtulmuş, İstanbul'daki özel sektöre ait büyük müzelerin ve galerilerin yöneticilerine, "Her birinizin desteğine ihtiyacımız var.
Seferberlik ruhuyla çalışmalıyız.
Kapımız sonuna kadar açık. Kültür ve sanat alanında birlikte çalışmaya hazırız. Her konuyu bize getirebilirsiniz" mesajıyla adeta açık çek verdi.
Peki neler öğrendik? Bir kere Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni pazarlar konusunda harekete geçmiş. Bakanlık özellikle Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore özelinde projeler hazırlayarak bu ülkelerden Türkiye'ye seyahati özendirmek için tanıtıma başlayacak.
Kurtulmuş, 300 milyonu bulan orta sınıfı ile Çin'i ayrı tutuyor ve 2018'i Türkiye'de Çin, Çin'de Türkiye yılı ilan ettiklerini söylüyor.
Dünyanın en eski yerleşim yeri olarak öne çıkan Göbeklitepe başta olmak üzere sayıları 18'i bulan antik kentlerin tanıtımı için de bakanlık bir proje üzerinde çalışıyor. Kurtulmuş, "Helenestik dönemden kalma bir antik kent var Burdur'da. Şimdi bu yerlerde Anadolu ezgilerinden oluşan senfonik türküler konseri yapmak istiyoruz.
Dünyanın başka hiçbir yerinde bu üçünü bir araya getiremezsiniz" diyor.
Öğreniyoruz ki AKM'nin lansmanı bu ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.
Bir müzeye dönüştürülecek olan ve bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrolan Kuleli Askeri Lisesi için de Kurtulmuş, fikirlerine önem verdiği müzecilik konusunda uzman yerli ve yabancı isimlerle bir araya geleceğini söylüyor.

Turizmde sevindiren rakamlar!
Kabus gibi geçen 2016'dan sonra bu yıl ekonomide sevindirici haberler duymaya devam ediyoruz. Turizm başı çekiyor bu konuda mesela. Numan Kurtulmuş elindeki ilk 8 aya ait rakamları da bize aktardı ve gördük ki Türkiye'ye geçen yılın ilk 8 ayında 17 milyon 391 bin turist gelmişken, bu yıl aynı dönemde yüzde 26 artış yaşanmış ve 21 milyon 983 bin turist gelmiş. 3 milyonun üzerindeyken geçen yıl 336 bine kadar düşen Rus turist sayısı da rekor kırıyor. Bu yıl ocak-ağustos döneminde 3.3 milyonu geçen Rus turist sayısının yılsonunda 4.5 milyona ulaşması bekleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA