Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Konya’nın yıldızı neden yükseliyor?

Turizm gelirine bu kadar ihtiyaç duyuyorken nedense Anadolu'nun taşıdığı potansiyeli hep göz ardı ediyoruz. Mesela Konya. Kuşkusuz ilk gidişim değil, ancak her gittiğimde şehrin gelişmişlik seviyesine şapka çıkarıyorum.
Turkuvaz Medya Grubu olarak manevi turizmin önemli merkezlerinden biri olan Konya'yı ziyaret ettiğimizde, yerli ve yabancı turistler için şehrin ne büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu yeterince değerlendiremediğimizi düşündüm.
Şehir planlaması, yürüyerek dolaşmayı keyifli hale getirmiş ama Konya bununla da yetinmemiş ve tüm şehri bisiklet yollarıyla donatmış. İstanbul karmaşasında her gün bir yere yetişme telaşındaki bizler Konya'daki akıllı bisikletleri görünce derin bir iç geçirdik. Konya'da 500 akıllı bisiklet varmış ve haftada ortalama 8 bin kişi bu bisikletlerle 450 km'yi bulan bisiklet yollarından istediği yere gidiyormuş.
Mevlana ve Şems'i türbeleri ve müze zaten kentin en büyük zenginliği. Milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendine çeken bir Mevlana Müzesi gerçekten olağanüstü. Bu seyahatimde karşıma çıkan TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi'nin ise Türkiye'de eşi olduğunu sanmıyorum. Bizler İstanbul'dan çocuklarımızı İzmir'deki Uzay Kampı'na gönderince mutlu oluyoruz ki değil orası, dünyada Konya'da gördüğüm Bilim Merkezi gibi kaç tane merkez vardır acaba? 100 milyon liraya mal olan bu merkez yeterince tanıtıldığında, Türkiye'nin dört bir yanından ailelerin çocuklarıyla Konya'ya akın edeceğine inanıyorum.
Konyalıların, "Biz sadece Gaziantep'e gittiğimizde yemeklerimizi özlemiyoruz" diyerek övdüğü mutfaklarının zenginliği ise ayrı bir yazı konusu olabilir. Gurme turizmi, inanç turizmi, kültürel ve tarihi mirasıyla Konya, Anadolu'nun öne çıkan şehirlerinden.
10 gün kadar önce açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Selçuklu Kongre Merkezi'nin mimarisi ise göz dolduruyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan 10 bin kişilik merkez 80 milyon liraya mal olmuş. Bu haliyle Konya, kongre turizmi için de bir merkez olma imkanına kavuşmuş. Spor turizmini de unutmamak lazım. 2015 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dünyanın en iyi 5 stadyumu arasında yer aldığı belirtilen stadyumun 42 bin oturma kapasitesi var.
Turizm yelpazesinde sunduğu seçeneklerle Konya'nın Türkiye ekonomisi için taşıdığı zenginlikten kısa kesitler sundum. Diyeceğim o ki zengin Anadolu ile bu ülkenin sırtı yere gelmez. Ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA