Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

1960 ve 70’lerin Bebek Oteli’ni canlandıracak!

Orjin Grubu'nun kurucu ortağı Zafer Yıldırım'ın gönlünde uzun zamandır bir butik otel açma ve içinde hayalini kurduğu konsepte, kültür sanat hayatımızı besleyen mekanlar yapma arzusu vardı.
Ne güzel ki böylesi bir yatırıma Türkiye'de soyunuyor. Üstelik de İstanbul'un ikonik noktalarından biri olan ve nostalji rüzgarları estiren Bebek Oteli'nde karar kıldı.
Öğreniyorum ki sanata olan düşkünlüğüyle de dikkat çeken bir iş insanı olan Zafer Yıldırım, Bebek Oteli'ni 1960'lar ve 70'lerdeki ruhunu, günümüz koşullarında yeniden inşa etmek üzere kolları sıvamış. Yıldırım, Bebek Oteli'nin mülk sahibi Karamanoğulları Ailesi'nden oteli 20 yıllığına kiraladı.
Ne yazık ki son yıllarda kültür ve sanat hafızamız olan pek çok mekan kapandı. Yerini bambaşka dükkanlar alıverdi. İşte o nedenle ne zaman bir satış haberi olsa, Türkiye'nin hafızası olan mekanların gidip, yerine bir alışveriş merkezi, rezidans gelecek korkusunu yenemiyor insan. Dün gördüm ki Zafer Yıldırım'ın Bebek Oteli'ne yatırım yaparak, orayı yine halkın kullanımına açacağını duyan herkes seviniyor.
Yıldırım, Boğaz öngörünüm kurallarına uyarak, otelin toplantı ve konferans salonlarını yeniden ayağa kaldıracak, hatta sanat eserlerinin sergilenebileceği bir galeri de yapacak ve kafesi, restoranı ve şık odalarıyla Bebek Otel'i Türkiye'yi güzel tanıtan noktalardan biri haline getirecek.
Zafer Yıldırım ve eşi Zerrin Yıldırım'ın sanat tutkusu sanıyorum Bebek Otel'in her yerinde hissedilecek. Yaklaşık 25 yıldır kolekisyoner olan Yıldırm, 2013 yılında da ünlü sanatçı Fahrelnissa Zeid'in 'Atom Patlaması ve Bitkisel Hayat' adını taşıyan eserine 2.7 milyon dolar ödeyerek satın alınca, adından epey söz ettirmişti. 2017 yılında Londra'da yer alan Tate Modern'de sergilenen eserin şu andaki fiyatının kat be kat yukarı çıktığı konuşuluyor. O dönem tebrik etmek için kendisini aradığımda bana, "Fiyatın konuşulmasını istemiyorum. Önemli olan bu değerli eserin Türkiye'ye gelmesi ve burada kalması. Zeid'in en güzel eserlerinden biri. Bunu paylaşmak lazım" demişti.
Ez cümle, Bebek Otel'e Türkiye'nin değerlerine sahip çıkan bir isim tarafından yatırım yapılmasını canı gönülden alkışlıyorum.
Not: Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Atatürk'ün ölüm yıldönümü. Bu vesile ile bizlere özgür bir ülke bırakan Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA