Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Büyüme için Erdoğan’ı anlamak

Bu hafta, Türkiye kritik önemde iki konu başlığı ile küresel gündeme damgasını vurdu. İlki, ABD yönetiminin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararları açısından kabul edilemez 'Kudüs' kararı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile olağanüstü bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesinin aldığı tarihi nitelikteki 'Kudüs ve Filistin' kararıydı. Bu konuda, bir haftadır Turkuvaz Medya grubunun tüm görsel, basılı ve işitsel kuruluşları başarılı bir yayın gerçekleştirdiler.
İkinci başlık ise, Türkiye'nin 3. çeyrekte küresel ölçekte rekor kırdığı GSYH büyüme verisiydi. Aslında, bu iki başlığın birbiriyle bağlantısı da göz ardı edilmemeli. Türkiye'nin Avrasya'ya ilham veren ekonomik başarısı, güçlü büyüme hikâyesi, Ortadoğu'nun geleceği konusunda hayati önemde bir inisiyatif almamızı da sağlıyor. Bu başarının mimarı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Peki, bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın yol haritasından, 5 yıldır pek çok kritik konudaki taleplerinden, direktiflerinden ve konuşmalarından, Türkiye'nin önümüzdeki 5-10 yılı için başarmak zorunda olduğumuz yüksek büyüme hedeflerine yönelik ipuçlarını, kodları çıkarabiliyor muyuz? Cumhurbaşkanımız 'Fatih Projesi', '5G' ve 'Yerli Otomobil' projelerinin tümünde, Türkiye'nin yüksek teknolojiye odaklı atılımlarla, büyüme hikâyesinin devamına yönelik kritik önemde bir yol haritasına işaret ediyor. Birçok ekonomistin, birçok uzmanın, bu konular gündeme geldiğinde, iki kritik hata yaptıklarına şahit oluyoruz; ilki 'bu konular Türkiye'yi aşar', ki bu projelerde kat edilen mesafe, bu tür önyargılı, üst perdeden bakışın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. İkincisi ise 'Türkiye tablete, otomobile sıkıştı' yakıştırmaları. Oysa, Sayın Cumhurbaşkanımız 'Fatih Projesi'nden, Türkiye'nin büyük veri, bulut sistemler, veri madenciliği ve yapay zekâ alanında bir ekosistem oluşturmasını, özel sektörkamu işbirliğinde, bu alanda Türkiye'ye 500 milyar dolar katma değer ve ihracat geliri kazandıracak bir bakış açısına işaret ediyor.
5G ile, her şeyin internetinden ve uydu sistemlerinden başlayarak, akıllı planlama, akıllı yönetim, akıllı şehir sistemlerine;
'yerli otomobil' ile de, geleceğin otomotiv teknolojilerinde yer tutacak enerji sistemlerinden, uzay araştırmalarında kullanılacak araçlara uzanan bir ar-ge ve teknoloji, inovasyon ekosistemine uzanmamızı istiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye için heyecan duyduğu projelerin kodlarını ve hedeflerini iyi analiz edebilirsek, önümüzdeki 5-10 yılın yüksek büyüme hedeflerini de garanti altına almış oluruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA