Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Bu adamlara 'liberal' demeyi bırak Engin Ardıç...

Engin Ardıç dünkü yazısında "Karta kaçmış Marksistler" dediği kesime sonra yine "Liberal aydınlar" demiş. Yahu Engin Baba "Karta kaçmış Marksistler"in evrensel anlamdaki liberalizmle ne alakası var? Bunlar liberalizmin entelektüel tarihini lise seviyesinde bile bilmezler yahu. Daha evvel de yazdım, rica ediyorum şu adamlara "liberal" deme. Liberal olmak için asgari düzeyde bir John Locke, David Hume, Adam Smith, John Stuart Mill ya da çağdaş literatürden Karl Popper, Friedrich Hayek, Isaiah Berlin, John Rawls okuman, bilmen lazım. Bu literatürü temellük etmen lazım.
Bizimkiler bunların hiçbirini bilmez ama bilmediğini de itiraf etmez.
Marksist kökenden geldikleri bile tartışılır çünkü Marksist literatürün son 50 yılındaki gelişmelerden de zerre haberleri yok. Anca gençliklerinde Komünist Manifesto'yu okumuşlar.
Bunların tamamıyla 5 yıldır defalarca konuştum, tanımadan önce bu kadar cahil olduklarını da bilmezdim. Dünyadaki her Marksist aydının bilmek zorunda olduğu, benim bile bir liberal- demokrat olarak didik didik ederek okuduğum G.A.Cohen'in 35 sene önce yazılmış çağdaş klasiği Karl Marx's Theory of History: A Defence'den bile çoğunun haberi yoktu yahu bunların. Kitabı okumayı bırak Cohen'in ismini bile duymamışlar. Bunların neresi aydın?
Şimdi bunları bana saydırma rezil etmeyeyim bu "Karta çıkmış sözde eski Marksist sahte yeni liberal" tipleri. Lütfen sen de, şakirtin kıvrak kalem Ahmet Kekeç de bırakın şu "liberal aydınlar" safsatasını.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA