Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Kavruk bir taşra şehri oldun İzmir'im...

Aslında salıya kadar yazı yazmayacaktım. Şu an yaşanan delilik ortamının düzelip düzelmediğine bakacak ondan sonra da özellikle bir mesele hakkında yazmaya devam edecektim. Fakat memleketim İzmir haftaiçi iki felaket birden yaşayıp hâlâ hiçbir ders almayınca bu yazı şart oldu.

***

Haftaiçi İzmir'i sel bastı. Kocaoğlu yönetiminin yeteneksizliği bir kez daha ortaya çıktı. İzmir rezil oldu. Üstüne bir de Expo 2020'yi kaybetti İzmir. Expo'yu daha önce de kaybetmiştik. Bir de İzmir'i kazanmış zannederek eğlenceler yapılmıştı. Tam bir rezaletti. Bu sefer de baktım İzmir ileri gelenleri komplo teorilerine devam ediyor. İzmir kendini kandırmaya ve çökmeye her geçen gün devam ediyor.
***

Çok sevdiğim memleketim İzmir'e Kordonboyu zaviyesinden bakarsanız görüntü olarak Avrupa şehri izlenimi verir, fakat maalesef gerçek İzmir adım adım taşralaşan bir şehir. Görüntüyü kazır kazımaz arkasından köhnemişlik dökülüyor. En kalifiye, en zeki insan malzemesini sürekli kaybeden, sürekli entelektüel ve finansal anlamda gerileyen bir şehir İzmir.
***

İzmir'i Türkiye'nin merkezi sosyal hayatına bağlayan tek olgu Çeşme. Çeşme'yi de Çeşme yapan İstanbul burjuvazisinin buraya akması oldu. Zihinsel olarak her geçen gün daha taşralılaşan İzmir burjuvazisi de bundan çok rahatsız. Çünkü İstanbul buraya aktıkça Çeşme hak ettiği finans değerine kavuşuyor, fiyatlar artıyor. "Bozacının şahidi şıracı" usulü üretim ve çalışma hayatına devam eden, çağdaş dünyaya ayak uyduramayan ortalama İzmir burjuvası da bundan rahatsız oluyor. İstiyor ki Çeşme eskisi gibi daha ucuz kalsın, böyle hayat durağan devam etsin.
***

İzmir artık "Gâvur İzmir" de değil. "Gâvur İzmir" Batı dünyasıyla entegre olan, yüzünü tamamen Batı'ya dönmüş bir şehir tasavvurunun bir sembol ismiydi. İzmir'in "gâvur"luğu da artık çakma. İzmir'in sosyal ve ticari hayatı Batı'dan gün geçtikçe kopuyor. Memleketime şu an ancak "Kavruk İzmir" denebilir. HHH Bunu sadece ben değil İzmir milliyetçiliği belasının ağababalarından Eşrefpaşalı Yılmaz Özdil de söylüyor. Bakın Neslihan Acu'ya röportajında ne demiş:
"İzmir'de ağır bir lokalleşme, ağır bir köylüleşme süreci olduğunu görüyorum ve bunun sebebi tamamen İzmir'in yöneticileri, siyasileri, işadamları. İzmir, Ege bölgesinin diğer vilayetlerine taşra muamelesi yapar. Kendisinde ise İstanbul'a ve Ankara'ya karşı aynı kompleks vardır. İzmir'in iş dünyası özellikle 80'lerden sonra ciddi bir erozyona uğradı. İkinci ve üçüncü nesil işadamları babalarının onlara bıraktığı devasa işletmeleri daha büyüteceklerine, satıp rantiye olmayı tercih ettiler."
Şimdi sürekli bu dediklerinin tam tersini yazarak İzmirlilere mastürbasyon yaptıran Yılmaz samimi bir söyleşide gerçek fikirlerini söylemiş. Aynen katılıyorum.
***

Yılmaz tüm ulusalcı yazarların toplamından daha zeki bir adamdır. Zaten herhangi bir düşünceye bağlılığı da yoktur. İşine ve parasına bakar. İzmir varoşlarından çıkıp Beyaz Türklerin en sevdiği yazar olma noktasına gelmiştir. Çoğu zaman inanmadığı şeyleri yazmıştır. En başta İzmirlilere ve tüm ulusalcılara uyuşturucu satmıştır. Müşteri ne istiyorsa onu vermiştir. Türkiye'nin kaybeden beyaz sınıfının bir numaralı morfin tedarikçisidir bizim Yılmaz. Ama bakın gerçek görüşleri aşağıdadır:
"İzmirli başkasını hep 'öteki' olarak görüyor. Mesela en son maçta Diyarbakır taraftarına PKK'lılar diye sandalye atıyorlardı. Oysa onların hepsi İzmirli. Ama birbirlerini hiç görmedikleri için, o ona PKK'lı diyor. Halbuki aynı şehirde yaşıyorlar. Yani bu durumun farkında değil İzmir."

***
Bak Yılmaz biraderim yeterince küpünü doldurdun. Biraz da şu hemşehrilerimize ve Atatürkçülere gerçekleri yaz artık. Senden etkilenip özeleştiri yaparlar belki. İzmir çöküyor kardeşim. Hükümet-cemaat kavgasından da en çok ayvayı yiyenler yine Atatürkçüler olacak. Artık hakikatleri yaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA