Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Abdullah Gül ne yapacak?

İki gündür Ankara'dayım. Ankara'ya gelmişken görüşebildiğim herkesle görüşüyorum. Bir saniyem bile boş geçmiyor. Ak Parti içindeki farklı kanatlardaki çok önemli aktörlerle görüştüm. Hem Çankaya'nın yeni sahibi hem de şu andaki sahibinin nabzını birinci elden tuttum.

***

Her şeyden önce şu gerçeği herkes kafasına koymalı: Abdullah Gül'ün Tayyip Erdoğan'la çatışacağını zannetmek Abdullah Gül'ü tanımamaktır. Abdullah Gül hiçbir şart ve koşulda Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya gelecek siyasal bir pozisyon almaz. Gül'e en yakın isimlerden biri de bu cümlelerin altını çiziyor. Elbette Gül yeniden siyaset yapmak isterse yapacak. Buna karşı çıkmak da saçmalıktır.
***

10 Ağustos gecesi Yeni Türkiye'nin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu tescillenmiştir. Yeni Türkiye'ye verilen destek yüzde 52 ile sınırlı değildir. Demirtaş'a destek veren 11 şehrimiz de Yeni Türkiye'ye tam destek vermiştir. Eğer seçimde 2. tur olsaydı Erdoğan'a verilen destek en az yüzde 61 olacaktı. Bu gerçeği unutmamak gerekir.
***

Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasında malum eski Türkiye çevreleri tarafından fırtına kopartılmak isteniyor. Bu eski Türkiye çevrelerinin ekmeğine yağ süren iki kesimden ben de şikâyetçiyim.
***

Bu kesimler Erdoğan'ı savunmak uğruna Abdullah Gül'e saldıran ve Abdullah Gül'ü savunmak uğruna Erdoğan'a saldıranlardır. Maalesef hem medya hem de siyaset çevrelerinde böyle insan modelleri türedi. Ve ben de bundan çok rahatsızım.
***

Abdullah Gül'ü sevmek demek Tayyip Erdoğan aleyhine tuhaf işler yapmak anlamına gelmez. Aynı şey yeni Cumhurbaşkanımız Erdoğan bağlamında da geçerlidir.
***

Maalesef kelli felli kimi yazarlar da bu tuhaf tavırları alabiliyor. Hele biri son dönemde berbat yazılar yazmaya başladı.
***

Yeniden belirtelim ki Abdullah Gül'ün Erdoğan ile çatışacağını ummak ham hayaldir. Abdullah Gül Pensilvanya gibi kendinde metafizik güçler gören ve bu yüzden rasyonalite zemininden kopmuş bir şahsiyet değildir.
***

Abdullah Gül Türkiye tarihinin gördüğü en zeki siyaset adamlarından biridir. Toplumsal ve siyasal analiz kabiliyeti üst seviyededir. Hangi tavrı aldığında toplumdaki karşılığının ne olacağını çok iyi tahlil eder. Gerisi laf ü güzaftır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA