Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Pensilvanya'ya destek yüzde 1'in altında

Pensilvanya bugün toplumun nerdeyse tüm kesimlerinin nefret ettiği bir sembol haline geldi... CHP tabanı ve Kemalistler Pensilvanya'dan nefret ediyordu çünkü yüzlerce Kemalist subay paralel kumpaslarla tutuklanmıştı bu tabana göre. MHP taraftarları Pensilvanya'dan nefret ediyordu çünkü 2011'de MHP'lilere yapılan seks kaseti operasyonlarını Gülen örgütünün düzenlediğini söylemişti MHP lideri Devlet Bahçeli. HDP tabanı Kürtler Gülen'den nefret ediyordu çünkü KCK bahanesiyle binlerce Kürt muhalif içeri atılmıştı... AK Parti tabanından bahsetmeye gerek yok. Şu an bu tabanın en büyük düşman olarak gördüğü şahıs Pensilvanya'dır. Böyle olunca toplumda Gülen'i destekleyen insan sayısı yüzde 1'in bile altında...

***

Gülen'in devlet ve medya içindeki ağırlığı toplumdaki sempatisiyle ters orantılıydı.
Yakın zaman içinde hem devlet hem medya nezdinde Gülen'in etkisi daha da azalacaktır.
Türk devletinin paralel yapı denilen Gülen örgütünü bitirme kararlılığı Türkiye toplumunun yüzde 95'e varan çok büyük çoğunluğu tarafından büyük destek buluyor.
Gülen ve örgütünü devletten temizlemek için tüm devlet kurumlarının ittifakıyla karar alındı.
***

Geçtiğimiz cuma 17 Aralık'ta başlatılan bu soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Ekrem Aydıner'in hazırladığı gerekçeli takipsizlik kararı 63 sayfadan oluştu. Aydıner soruşturmadaki hukuksuzluklar ile ilgili özetle şu tespitlerde bulunuyor...
Kolluk soruşturmaya başlarken Cumhuriyet savcısına bile haber vermemiştir.
18 Temmuz 2012'de isimsiz ihbar mektubu ile çalışmalara başlandığı belirtilse de soruşturma tarihi 13 Eylül 2012'dir. Aradaki süreçte soruşturma izinsiz yürütülmüştür.
Soruşturmaya konu edinen ihbarlardan birisinin yapıldığı IP adresinden daha önce 12 kez benzer ihbarlar yollandığı fakat emniyet birimlerince bu IP adresinin araştırılmadığı anlaşılmıştır.
Şüpheliler hakkında ilk telefon dinleme kararı alındığında dosyada 3 imzasız ihbar mektubu haricinde hiçbir delil bulunmamaktaydı.
Soruşturmada hemen hemen tüm aşamalarda verilen kararlara konu edinilen ihbarların, kim tarafından yapıldığı dahi araştırılmaksızın soyut ihbarların içeriği doğru deliller olarak kabul edilmiştir.
İşleme konulması dahi mümkün olmayan elektronik posta ihbarları dayanak gösterilerek hukuka aykırı şekilde iletişimin tespiti ve teknik takip kararları alınmıştır.
Soruşturma başından sonuna kadar telefon dinlemeleri üzerine kurulmuştur.
Çarpık anlayış sonucu önce verilen telefon dinleme kararı sonrasında delil yapılmıştır.
Kolluk fezlekesinde şüpheli olarak zikredilen dışında pek çok kişi hakkında dinleme kararı alındığı ancak sonrasında hiçbir işlem yapılmadığı anlaşılmıştır.
Tutuklanan İranlı işadamı Rıza Sarraf ve eşi şarkıcı Ebru Gündeş'in aile içi görüşmeleri bile dinlenerek kayda alınmış, suça konu olmaması sebebiyle kaydedilmesi yasak olmasına rağmen aile görüşmeleri imha edilmesi gerekirken delil yapılmak istenmiştir.
***

Peki bundan sonra 17 Aralık süreci nereye evrilecek? Onu da yarın yazacağız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA