Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Fetullahçılar sokağa çıksa, farklı ne derdi?

Bir yandan yazarken bir yandan da TV'den CHP'nin Taksim'deki mitingini izliyorum. Alan dolu. Ak Partili milletvekilleri beraberindeki partililerle İstiklal Caddesi'nden meydana doğru yürüyorlar.
Günlerdir CHP'nin eylemine çağrı yapan benim gibi pek çok insan için umut verici, özlemiştik.
Bayrağını alıp Cumhuriyetin, demokrasinin, siyasetin ve vatanın yanında durmaya gelen CHP'lilere teşekkür ediyorum.
Ama hepimizin arzusu olan bu görüntülere zarar verenler de vardı.
"Gerici" dedikleri, "örgütsüz" diye küçümsedikleri halk sokakta "arkalarını" kurtarırken pencereden başını bile çıkartamayan müzmin ukalalar, sol örgütler mesela... Fetullahçı cuntaya değil siyasal iktidara karşı slogan attılar. Ya, aynen öyle, askeri darbenin hedefi olan siyasete... Sorsanız hepsi anti militaristtir.
Hani siz örgütlüydünüz? Gelince de tabanları yağlıyordunuz ama yalnızca gaz, su sıkan polise "kaskını çıkar öyle gel" diye kolpadan delikanlılık yapıyordunuz...
Darbecilerin tanklarının, makineli tüfeklerinin üzerine hiçbir yerden emir almadan, "yekten" dikilen "gerici" kız kardeşlerinize deseydiniz ya:
"Siz durun bacım. Emperyalizme ve militarizme karşı yılardır örgütlüyüz. Üç beş silah falan da var elimizde. Biz önden gideriz" diye.
Yemedi değil mi? Yemez.
Çünkü karşındaki sana en fazla gaz sıkıp gözaltına alacak Türk polisi değil, tanklı tüfekli, gözü dönmüş Pensilvanya askeri.
Basıyor tetiğe. 250 canımızı aldılar.
Yarın Türk halkı, çocuklarınız bile, sizi, fikir babaları yurtdışına kaçan Fetullahçı cuntanın yerine bıraktığı ikame malları olarak hatırlayacak.
Ne acı değil mi?

***

CHP Bakırköy İlçe Başkanı ne iş?
Ülkenin ana muhalefet partisi CHP, üzerinden 8 gün geçtikten sonra olsa da darbe girişimini protesto etmek için Taksim'e çıkıyor.
İktidardaki Ak Parti'ye de çağrı yapıyor. Onlar da kabul ediyor.
Herkes özlenen bu tablo karşısında sevinirken CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç öyle bir eylem çağrısı yapıyor ki, metinde Fetullahçı darbecilerin değil devrilmeye çalışılan hükümetin protesto edileceği yazılı!
Tamam, provokatör sol grupların bu eylemi sabote girişimlerinden CHP'yi sorumlu tutmuyoruz. İyi de Sevinç ve benzeri parti yöneticilerini ne yapacağız?
Genel Merkez partinin imajını ancak Fetullahçı şakirtlerin elinden çıkabilecek eylem çağrılarıyla kirleten bu sorumsuzluğa karşı bir şey yapacak mı?
Yoksa onlar da mı gerçekte Bakırköy ilçe başkanları gibi düşünüyorlar? Toplumda yükselen darbe karşıtı söylem yüzünden alanlara falan çıkarak "takiye" mi yapıyorlar?
Eylemleri sürekli halk ve siyaset düşmanı çetelerin ve işbirlikçisi yöneticilerinin gölgesinde geçen CHP'liler acilen külahlarını önlerine koyup düşünmeliler.
Yoksa bu demokrasi dalgası CHP'nin de yelkenlerini dolduracağına partiyi alabora edebilir.

Şimdi hedef yurtdışı kamuoyu
Türkiye'de yalnızca Cumhurbaşkanı ve hükümet değil, tüm muhalefet partileri de darbeye karşı olduklarını açıklıyorlar.
Ana muhalefet partisi dün darbe karşıtı bir miting yaptı işte.
Gelin görün ki Fetullahçı darbe girişimin ardından dünyada esen hava Türkiye'dekinden çok farklı.
Çünkü bu darbeci çete dışarıda lobi faaliyetlerine çok önem verdiği için, yurtdışı kamuoyu tamamen Fetullahçı propagandanın esiri.
Bir şeyler yapmalıyız. ABD'deki ve Avrupa'daki büyük gazetelerde yayımlanmak üzere ilan kampanyaları düzenlemeliyiz mesela.
Ve bu girişimler mutlaka ama mutlaka siyasetin değil bizlerin, sivil halkın eliyle yapılmalı. İşadamlarımız da velinimetine, halkına destek olmalı
Haydi, bunu da yaparız biz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA