Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Clinton parkinson mu?

Seçimlere az bir süre kala ABD kamuoyunun tek gündemi Demokratların adayı Hillary Clinton'ın sağlık durumu. Televizyonlardaki programlarda başka bir konu yok.
Tartışmaları başlatan, Clinton'ın geçtiğimiz günlerde bayılmak üzereyken korumalarınca apar topar aracına bindirildiği görüntüler oldu.
Clinton zatürree olduğu için rahatsızlandığını iddia ediyor. Ne var ki araca alındıktan kısa bir süre sonra dışarıya "turp gibi" çıkması "zatürree tedavisi bu kadar hızlı mı oluyor" göndermelerine neden oluyor.
Peki, sorun gerçekten ne; Clinton'ın gizlenmeye çalışılan bir hastalığı mı var?
Florida'da Anestezi Uzmanı Dr. Ted Noel, Clinton'ın parkinson hastası olduğunu iddiasında. Clinton'ın konuşmaları esasındaki istemsiz kol ve ağız hareketlerinin, gülmelerinin yanı sıra Clinton'ın hastalık sicilini de inceleyen Dr. Noel net konuşuyor.
Anlaşılan o ki, ABD'nin muktedirleri, Türkiye ve Ortadoğu politikalarını değiştirmesi sürpriz olmayacak Trump olmasın da kim olursa olsun noktasında.

******

ERDOĞAN "DÖNÜN" DEDİ AMA

ABD seçimlerinin bir numaralı gündemi dış politikadır. Çünkü ABD vatandaşları yeni kıtada yaratılan "vahanın" ancak dışarısı manipüle edilerek korunabileceğine inandırılmıştır.
Yani Amerikan rüyasının istikrarı, dünyanın "geri kalanının" istikrasızlığına bağlıdır.
Bu yüzden ABD seçimlerine yaklaşırken Latin Amerika, Uzak Asya ve mutlaka Ortadoğu gibi siyasi açıdan kırılgan fay hatlarının üzerindeki ülkelerde ortalık karışır.
Sıcak para hareketleriyle oluşturulan ekonomik krizler, toplumsal olaylar, terör ya da hiçbir şey kâr etmezse darbeler...
Türkiye, Washington'un Ortadoğu politikalarında kilit bir stratejik konuma sahip olduğu için, ABD seçimlerinin ceremesini en çok çeken ülke oldu.
ABD'nin tarih sahnesinde lider olarak belirdiği 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Türkiye'ye yönelik manipülasyon faaliyetlerinin zirve yaptığı dönemse kuşkusuz Erdoğan'ın iktidarına denk geldi.
Son birkaç yılda yaşanan dört koldan terör saldırılarının, Gezi gibi toplumsal kalkışma denemelerinin, hukuk infazlarının, medya suikastlarının yoğunlaşması ve nihayet işin darbe girişimine kadar vardırılması bu tespitin açık kanıtı.
Evet, 15 Temmuz'da ABD'nin Fetullahçı tetikçileri eliyle Türkiye'de kalkıştığı planı bozduk.
Ama bence derin bir soluk almak için henüz erken. Zira Türkiye ile ilgili mevcut ABD politikalarının devamı anlamına gelecek Hillary Clinton'ın başkanlığı henüz kesinleşmedi.
Trump pek çok ankette Clinton'ı geçiyor!
Bu nedenle, önümüzdeki dönem hedefleri arasında, Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasındaki geçiş konumunu talileştirecek, enerji geçiş güzergâhlarını kontrol altına alacak bir PKK devleti kurulması olan ABD müesses nizamı panikte.
Başkan değişse de bir oldubittiyle ABD'nin kendini bu planın içinde bulmasını sağlayabilirler.
Türk askerinin sahada olduğu Suriye gibi, Türkiye'nin içini de yangın yerine çevirecek böylesi bir komplonun fitilinin alev alacağı alanlara azami dikkat göstermemiz gerek.
Aynen öyle, evlerimize girsek de 15 Temmuz'dan beri tuttuğumuz demokrasi ve vatan nöbetini ABD seçimlerine kadar aksatmadan devam ettireceğiz gibi duruyor.

*****

GEZ DÜNYAYI GÖR ARTVİN'İ MİYDİ O?

Hafta sonu Artvin'in önemli ziyaretçileri vardı. Türk halkının gözünde çoktan "persona non grata" ilan edilen ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass de onlardan biriydi.
Sosyal medyada, "son birkaç yılda adını sık sık duyuran Artvin acaba nasıl bir iş için pilot bölge seçildi" sorusu çokça konuşuldu.
Bence de iyi soru.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA