Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Atatürkçüler hedefte!

Yahudi Soykırımı'nı konu alan "Amen" filmindeki bir sahne hiç aklımdan çıkmaz.
Yönetmen Costa Gavras, Vatikan'daki iki papaz arasında geçen kısacık diyalogda, bugün bize inanması güç gelen gerçeklerin ileride nasıl sıradanlaşabileceğini çok güzel anlatır.
Ve tabii ki sonrasında gelen kolektif pişmanlığımızı...
Filmde Nazilerin sivilleri toplama kamplarına gönderdiklerine şahit olan genç rahip Riccardo Fontana, yardım için ABD elçisiyle konuşur. Ona yüzbinlerce insanın öldürüldüğünü söyler.
Elçinin Riccardo'ya cevabı düşündürücüdür.
"Söylediklerin doğru. Ama inandırıcı olmak istiyorsan kurbanlara dair gerçekleri daha mütevazı sayılarla ver. Yoksa sana kimse inanmaz!" Evet, 1930-40'larda insanlığın gerçeklere ve delillere inanmaya cesaret edememesinin bedelini tüm dünyada milyonlarca masum sivil ödedi.
Bugün yine dünya savaş koşullarında. Üstelik bu kez savaş sınırlarımızda, 65 devletin uçağı, askeri burnumuzun dibinde.
IŞİD'in yaktığı kükürt tesislerinden yükselen dumanların ceremesini bile çekiyoruz... O kadar yakınımızda yangın!
Ve doğal olarak o yangını, emperyalistlerin Ortadoğu politikalarına karşı çıkarları doğrultusunda yüzyıl sonra ilk kez direnen bu ülkenin ta içine sokmak istiyorlar.
15 Temmuz'da deşifre olan Fetullahçılarını kullanmadıkları için de işbirlikçileri eliyle muhalifler arasından gözlerine kestirdiklerini manipüle ediyorlar, kandırıyorlar.
Son dönemdeki hedefleri de Atatürkçüler! Dün bir operasyonları daha deşifre oldu.
Sosyal medyada Atatürk'ün resimlerini paylaşıp kendisine "Cumhuriyet çocuğu" imajı veren "jeans- Biri" isimli hesabın kimliği yargı tarafından deşifre edildi. Kim çıktı dersiniz bu bizim Atatürkçülerimizin gönlünü çalan çağdaş görünümlü cinsin biri? Aynen.
Fetullahçıların okulunda ders veren bir şakirt hoca!
Dün bu FETÖ'cü trol hesabın başlattığı "aksilahlanma" geyiği, Atatürkçülere satılan gazetelerin ve televizyonların "manşetiydi." "Tehlikenin farkında mısınız" ey Atatürkçü okur!
Bu kaçıncı?
Fetullah'ın ipiyle kuyuya inmekten bir hal olanlar ne güzel de istismar ediyor Atatürkçülüğünüzü. Gözünüzün içine baka baka. Paranızı ala ala...
Dostu düşman düşmanı dost göstere göstere...
Kafanızdan geçen sloganı sakince yere bırakıp, bir an için kalkanlarınızı indirin, mantığınıza, vicdanınıza teslim olun.
Hatta isterseniz bu gerçeklere inanmanız için ABD elçisinin Papaz Riccardo'ya ettiği nasihate uyarım. Evinize giren, reytingine reyting, tirajına tiraj kattığınız televizyonun, gazetenin ABD piyonu Fetullahçıların stratejik ortağı olduğunu da öyle "dümdük" suratınıza söylemem.
Yumuşatırım.
Ama peşinen söyleyeyim dostlar bunun ilerdeki pişmanlığınıza hiç faydası olmaz.

***

Jeansel ilişki
JeansBiri isimli FETÖ'cü trolün kimliği yargı önünde deşifre oldu. Acaba diyorum, hesabını ABD'de onaylattığı için bu darbeci teröriste Twitter'dan methiyeler düzen Mansur Yavaş aşağıdaki şu mesajını silmek için aramaya başlamış mıdır? "@jeansBiri sayesinde twitter hesabım onaylandı. Çok teşekkürler. Ülkede iyi insan çok fazla. Kötüler dikkat çektiği için göze batıyor." Anlaşılan dediğinizin aksine pek de "batmıyormuş" Sayın Başkan, haksız mıyım? Batsa siz ve benzer mesajlar atanlar hiç "FETÖ'cü bir kötüyle" yapar mıydınız? Yoksa FETÖ'cüler "o kadar da kötü" değiller mi? Biz mi abartıyoruz yine?

***

Nadir Nadi Cumhuriyet'ini görse...
Cumhuriyet'in sahibi Nadir Nadi dönemin Atatürkçülerini eleştirmek için "Ben Atatürkçü değilim" diye kitap yazacak kadar "iyi bir Atatürkçüydü." Son olarak FETÖ'nün "aksilahlanma" provokasyonunu manşetten vererek dip yapan Cumhuriyet'ini görse sizce kitabının ismini değiştirir miydi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA