Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Sam amca çağırsa sen gider misin devrimci?

Herkes Obamalaşan Trump'ın ABD müesses nizamına teslim olup, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah yardımına onay vermesini konuşuyor.
Doğal olarak, Türkiye'deki her kesimden yurtsever de emperyalistlerin bu oyununa tepki gösteriyor.
Ancak biliyorsunuz, hırsız içeride olunca kapıyı nasıl kilitleyeceğiniz üzerine konuşmanın çok da bir anlamı olmuyor.
Yo, sadece PKK ve yasal destekçilerinden, gazetecilerinden bahsetmiyorum.
Çünkü artık, aklı başında olan hiç kimse, onların "devrimciyiz, komünistiz, antiemperyalistiz" ayağına gençleri kafalayıp "ABD askeri" yapmasına şaşırmıyor.
Zira önderliği, hedefi, cephaneliği, insan kaynağı YPG ile aynı olan PKK, hangi emperyalist parayı verirse düdüğünü ona çaldıracağını gizlemiyor.
Bir yandan "Rojava devrimi" diye bağırırken öte yandan göğsünü gere gere, Washington'dan gelen "bölgedeki en kullanışlı güç YPG" açıklamalarıyla övünüyor.
Zaman zaman Rusya'ya, İsrail'e ve İran'a iş yapan kiralık bir çete olduğunu açıkça ilan ediyor...
Ne var ki son zamanlarda gelen, PKK'ya veya HDP'ye değil "Türk solunun" örgütlerine mensup olanların YPG saflarında öldüğüne dair haberlerin üzerinde durmak lazım.
Zira sosyal medyaya falan bakıyorum adeta bir "meşrulaştırma kampanyası" var.
"Meşhurlar" bile ABD'nin bölgede kurmayı planladığı piyon PKK devleti için asker olup ölen bu "Türk solcularına" devrimci diye methiyeler düzüyorlar.
Üstelik de yakın tarihimizdeki yurtsever öğrenci önderlerinin ve hatta Atatürk'ün antiemperyalizm söylemlerinden örnekler eşliğinde...
Ne yazık ki kimi solcu gençlerin kafalarını da karıştırmayı başarıyorlar.
İyi üniversitelerde okuyan, hayalleri, hedefleri olan genç arkadaşlarımız, basit bir mantık yürütmeyle bile ifşa olan bu ajitasyona karşı uyanık olmalılar.
"Gelin enternasyonalist dayanışma yapıyoruz" diyenlerin tıpkı takkeli Fetullahçılar gibi, kendine Ortadoğu'daki emperyalist hedefleri için asker arayan Sam Amca'nın puşili müritleri olduğunu görmeliler.
15 Temmuz gecesi Türkiye'yi işgale açık hale getirmeye çalışan batı devleti adına pazarlık eden PKK'lı siyasilerin, devrimci değil birer ajan olduğunu artık anlamalılar.
Benzer ajitasyonlara maruz kalıp daha sonra aklını özgürleştirmiş bir yurtsever olarak söylüyorum, inanın mesele hakikaten devrimcilik, solculuk değil arkadaşlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA