Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Soros emekli mi oluyor?

Avrupa Birliği'nin sona yaklaştığı, eski kıtanın şaşalı günlerinin geride kaldığı konusunda pek çok kişi hemfikir.
Birleşik Krallık'ın "ben artık işime bakacağım bu yükü taşıyamam" diyerek Birlik'ten çıkmasıyla da tablo netleşti.
Hatta, sadece Almanya Şansölyesi Merkel'in son zamanlardaki agresifliğine bakarak bile tehlike çanlarını işitmek mümkün...
Ancak bu konuda en çarpıcı itiraf bence, ünlü para spekülatörü George Soros'un açıklaması oldu.
Brexit öncesi "hayır" çıkacağını düşünüp Sterlin'de kalan ve büyük zarar eden Soros'un, "erken" emeklilik sinyalleri verdiği Brüksel Ekonomi Forumu'ndaki konuşmasından satır başları şöyle:
AB işlevsiz, varoluş tehlikesi yaşıyor.
Birliğe halk desteği azaldı.
AB, içeride günü geçmiş anlaşmalarla yönetiliyor. Güncel ve gelişen koşullar karşısında bu eski anlaşmalar her geçen gün daha az etkili bir hal alıyor.
Avro Bölgesi, alacaklı ve borçlu ilişkilerine dönüştü.
Borçluların ödeme yapamadığı, sorumluluklarını yerine getiremediği, kredi verenlerin ise alacakları için koşullar dikte ettiği bir kuruma dönüştü.
Yani özetle "Sizden bi'cacık olmaz. Ne doğru düzgün maniple edilecek ekonominiz, potansiyeliniz var ne de anlaşılacak doğru düzgün siyasi iradeniz" diyor Soros.
Moral olsun diye de "yeniden yapılandırma şart" türünden cılız temennilerde bulunuyor Macar spekülatör.
Ancak bugüne değin cirit attığı Avrupa'nın kaderinin sadece Avrupa'ya bağlı olmadığının elbette farkında.
86 yaşın zihinsel yorgunluğuna rağmen, küresel muktedirlerin hasımlarını bir çırpıda sıralayıveriyor:
"AB, dışarıdan Putin'in Rusya'sı, Erdoğan'ın Türkiye'si, Sisi'nin Mısır'ı ve Trump'ın yaratmak istediği ama yapamadığı Amerika'sı gibi hasım güçlerle sarılmış durumda!" Evet, Gürcistan'da, Ukrayna'da, Gezi'de... Hep umutlu gördüğümüz Soros bu kez karamsar.
Nasıl olmasın ki?
Memleketi Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban bile Soros'un Macaristan'daki hedeflerini gerçekleştirmek için desteklediği kurumların "mafya ve ajan" gibi faaliyet gösterdiğini söylüyor.
Yetmiyor, hükümet, milyarderin Orta Avrupa Üniversitesi'nin (Central European University - CEU) faaliyetlerini durdurmak için yasa çıkartıyor...
David Rockefeller "erkenden" göçtü!
Bakalım Soros ve yaşayan arkadaşlarının kaçı pes edip emekliliğe ayrılacak, kaçı kabuk değiştirip yeni sisteme kanalize olacak?
Çünkü asla bitmezler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA