Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN YÜKSEL

Demokrasi Destanı

Türkiye, 15 Temmuz'da tarihinin en zorlu gecelerinden birini yaşadı. Devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yuvalanan bir grup hain terörist, sivil iktidarı ve demokrasiyi hedef alarak darbe yapmak istedi.
Başta demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere devletin ve milletin kurumlarına saldırdılar.
Fetullahçı terör örgütüne mensup hainlerin ülkeye ve demokrasiye kast eden saldırısının duyulması üzere halk sokaklara döküldü. Gözü dönmüş hainler tanklarla, F-16'larla, ağır silahlarla darbe girişimine direnen sivillerin üzerine ateş açtılar, bomba yağdırdılar. Yüzlerce vatansever şehit düştü. Binlerce yurttaşımız yaralandı.
Başarsalardı güzel ülkemizi çok koyu bir karanlığa mahkum edecek, hayatımıza, özgürlüklerimize kastedeceklerdi.
Ama başaramadılar.
Darbe girişiminin duyulması üzerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sergilediği dik duruş ve liderlik farkı FETÖ'cü kalkışmanın bastırılmasına öncülük etti. 'Halkımı meydanlara davet ediyorum. Demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum' diyerek halka seslendi.
Cumhurbaşkanı'nın çağrısı tüm Türkiye'de anında yankı buldu. 78 milyon sokaklara döküldü. Türk halkı yediden yetmişe ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmak için tanklara göğsünü siper etti. Vatan sevgisiyle ölüm kusan F-16'lara kafa tuttu. Halk, İstiklal Savaşı'ndan sonra yeni bir bağımsızlık destanı daha yazdı.
Tarih, Türk halkının ülkesi ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl kahramanlaştığına bir kez daha tanıklık etti.
O zor gecede Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı gazete ve televizyonlar gibi SABAH gazetesi de darbeci teröristlerin hedefindeydi. 31 yıldır okurlarının haber alma ve bilgilenme hakkı için mücadele veren SABAH'ı susturmak için ağır silahlarla iki kez girişimde bulundular.
Ancak hesap etmedikleri bir şey vardı.
Hain darbe girişiminin duyulmasından hemen sonra binlerce SABAH okuru gazetemizin önünde toplanarak, saldırılara siper oldu. Halkın ve okurlarımızın destansı direnişi sayesinde SABAH susturulamadı.
Tarihe not düşmek... Vatanını, milletini, demokrasiyi ve özgürlüğünü korumak için tanklara tüfeklere savaş uçaklarına kafa tutan Aziz Türk halkının destansı kahramanlığını zihinlere kazımak için siz okurlarımıza 128 sayfalık 15 TEMMUZ DEMOKRASİ DESTANI eki hazırladık.
SABAH'la birlikte tüm okurlarımıza hediye edeceğimiz bu ekte başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından ülkesi için ölüme gülümseyerek giden şehitlerin hikayelerini.. Bir halkın devletini, bayrağını ve özgürlüğünü koruma uğruna nasıl kenetlendiğini, nasıl tek yürek olduğunu ve terörist darbecileri nasıl püskürttüğünü okuyacaksınız.
SABAH'ın demokrasi nöbeti devam ediyor... Ve hiç bitmeyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA