Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Fon bankalarından kredi alan şirketlere de gözaltı

TMSF, Fon'a devredilen bankalardan kredi kullanıp ödemeyen şirketlerin varlıklarına el koymak için yasal yetki istiyor TMSF Başkanı Ahmet Ertürk?ün, uzlaşma yoluyla borçların tahsili politikasına da Fon içinden muhalefet artmaya başladı

Hafızayı tazelemek yararlıdır. Geçmişi hatırlayıp geleceği öngörebilirsiniz. Bu kısa hatırlatmalardan sonra TMSF'den beklenecek bir atağa dikkati çekelim. Fon'a devredilen bankaların hakim ortakları ile anlaşma zemini arayan TMSF, bir başka önemli icraata imza atmaya hazırlanıyor. TMSF, Fon'a devredilen bankalardan kredi kullanan ancak bir daha ortada görünmeyen kurumsal müşterileri de operasyon kapsamına almayı planlıyor. Bunun için yasal yetkisini takviye edecek.

BORÇLU ŞİRKETLER
Sadece banka sahiplerinin mal varlıklarına el koyup satmakla kalmayacak, Fon bankalarına borçlu şirketlerin sahip ve yöneticilerin mallarına da el koyacak. Söz TMSF'den açılmışken, önümüzdeki günlere damgasını vuracak bir iç soruna değinelim. TMSF üyelerinin üçte biri, iki yıl sonra kura ile görevden ayrılacak. Bu nedenle bir grup üye şu görüşte: "Patronlar borç ödememe protokolü için görüşmeye geliyorlar. Millet bizi, 2 yılı ödemesiz 15 yıl vadeli planlar yapalım diye değil, tahsilat yapalım diye gönderdi. İki yıl sonra belki de olmayacağız. Bu yüzden borç ötelenmesi yerine derhal mal varlıklarına el koyalım ve süratle satalım!" İşte bu görüş, TMSF'de giderek ağır basıyor. Başkan Ahmet Ertürk'ün, makul ödeme planları içinde grupların yaşatılabilmesi arayışında giderek yalnız kalacağı anlaşılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA