Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Zihniyet meselesi

Kişi başına milli gelirin 10 bin dolar civarında olduğu bir ülkede "Yüksek Hızlı Tren" yapılması ve rekor sürede tamamlanması büyük başarıdır. Zira bu çapta bir iş, bugünkünden iki kat gelişmişlik ve zenginlikle mümkündür. Bu açıdan bakıldığında tarihi diye nitelenebilecek sonuçtan söz edebiliriz.
Lakin, 20 bin doların üstünde milli gelir düzeyinde sunulacak bir hizmeti, 10 bin doların altında milli gelir düzeyindeki mantıkla idare etmeye kalkışmak büyük handikaptır.
Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, kendilerine birebir ayak uyduracak ekiple yapabileceği iş mevcudun iki katına kadar çıkabilecekken, haragüle gidenlerin çoğunlukta olduğu ekiple çıkarılacak iş, beklentilerin altında kalabilir.

***

Önceki gün Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı gerçekleştirildi. Hakikaten etkileyici bir yatırım. Peki sonrası?..
Siz, Ankara'dan 400 civarında konuk davet edeceksiniz. Açılışı iftar sonrasına denk getireceksiniz.
Müsteşarlar, başkanlar, genel müdürler, sivil toplum temsilcileri, gazeteciler heyette olacak. Ancak tek muhatap bulamayacak. Sorumluluk ise bir vali yardımcısının işgüzarlığına bağlanıp, "Bu seferlik böyle oldu" denilip, geçiştirilecek!
Ben de geçiştirmeyip, "dost acı söyler" kabilinden ekleyeceğim:
"1. sınıf yatırım, 1. sınıf işletme, 1. organizasyon zekası gerektirir!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA