Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Maya sağlam

Saat 12.45. Ankara OSTİM. Cuma saati. Abdulkadir Geylani Camii tıklım tıklım dolu. Filanca merkeze, falanca kuruma yakın bir yerde değil. Birilerine özel olarak görünme çabasında kimse bulunmuyor. Cemaat profili Türkiye ortalamasının yansıması.
Dayanışmadan, kardeşlikten söz ediliyor. Sabır öneriliyor. Dua edilmesi isteniyor. Musibetlerden ders çıkarılması salık veriliyor. Terör lanetleniyor, hainlerin fırsat bulamaması dileği tekrarlanıyor. Ve tabii ki Cumhuriyetin 88. yıldönümü kutlanıyor. Şehitler anılıyor. Gazilere şükran duyguları dile getiriliyor. OSTİM'deki patlamadan sonra yeniden inşa edilen binalarda dükkan açanlara hayır işler temennisi iletiliyor. Sonra... Hayat tüm canlılığı ile sürüyor. Sessiz yığınlar günlük telaşın içine dağılıyor.
"İşte Türkiye bu!" Sıradan insanların feraseti, olgunluğu, işbirliği... Huzur ve istikrar arayışı... Hak ve özgürlük mücadelesi paravanı ile gizlenen kanlı eylemlere karşı vakur duruşu. Yüreklerde patlayan isyanı, aklı selimle bastırma başarısı. Her türlü oyuna, planlamaya, sosyal dokuyu bozmaya dönük tezgaha rağmen toplumun mayası sağlam. Dışarıdan bakanların anlayamayacağı ama Türkiye'yi ayakta tutan formül burada gizli: "Sadeliğin gücü."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA