Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Maliyeci dostlara...

Pek çok elektronik posta geliyor. Bizzat ziyaret edenler de var. Ağırlıklı bölümü Maliye Bakanlığı'ndan dostlar. Her birimden, hatta her düzeyden bürokratla konuşuyoruz. Kamu idaresini yeniden yapılandırma, personel verimini artırma iddiasıyla hazırlanan, çoğu yargıya taşınan Kanun Hükmünde Kararnamelerden kaynaklanan rahatsızlıklar yaz boyunca ertelendi. Görünen o ki Anayasa Mahkemesi önümüzdeki dönemde birbirinden önemli kararlara imza atacak. Hayli ilginç başvurulara sahne olacak. Şimdilik, KHK'larla ilgili kulis bilgimizi paylaşalım. Adı üstünde, "kulis." Yani nabzı yansıtıyor. Yoksa maksadımız, duyumlardan hareketle beklenti yaratmak değil. G
eçtiğimiz yıl yürürlüğe giren KHK'lardaki acelecilik, genel kamu mantığına aykırılık, hukuk normlarına uyumsuzluk Yüksek Mahkeme'nin de gündeminde. Bizzat bazı üyelerin, "KHK'lar o kadar yetersiz, o kadar hatalı ki" dediğini biliyorum. Zaten, adli tatil başlamadan önce KHK'ları neredeyse işlevsiz hale getirecek yargı kararları yayınlandı. Şimdi benzerlerinin eli kulağında. Ama bütün bunlar, kamu görevlilerinin işlerini ağırdan alması, yöneticilerine olan kızgınlıklarını vatandaştan çıkarması için bahane olamaz. Zira kamu yönetimi boşluk, vatandaşa davranış duygusallık kaldırmaz. Biraz sabır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA