Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kuzey Irak Petrol Boru Hattı

Stratejik açıdan görünen tablo şöyle: "Kuzey Irak'ta, Kerkük- Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na yapılacak bağlantı ve bu sayede gelişecek yeni enerji trafiği Ankara'nın yürüttüğü çözüm sürecinin doğal uzantısı haline gelecek. Bir başka ifade ile Kuzey Irak'taki petrolün uluslararası pazarlara güvenli, ucuz ve istikrarlı yollardan çıkması için Türkiye'nin bölgesel problemlerini kökten çözmesi gerekiyor. Uluslararası konjonktür de bunu gerektiriyor!"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta SABAH Grubu olarak bizi konuk etti. Bakanlığın bahçesindeki kameriyede gerçekleşen sohbet yer yer, ABD'nin de yakından izlediği "petrol ticareti" ekseninde ilerledi. Taner Bey, petrol içerikli yeni işbirliklerinin çözüm sürecinin gerekçesi olmadığını belirtti ama ekledi:
"Çözüm sürecinin ölçülebilir en büyük sonuçlarından biri budur. İmzalanan sözleşmeler iki ülkenin de fırsatlarını artırmaktadır. Türkiye ile imzaladığı ticari sözleşmeler Irak'a da kazandıracak. Bizi, diğerlerinden ayıran en önemli fark da bu!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA