Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Adalet Bakanı'ndan mesaj var

Bir süre önce bu köşeden "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu"nun gerekliliği üzerine görüşlerimi paylaşmış ve yasal boşluğun istismar edildiğini, rant odaklarının türediğini, mahrem bilgilerin para karşılığı satıldığını belirtmiştim.
Geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüştüm. Kanun tasarısı üzerinde uzunca bir süredir çalıştıklarını ve muhtemelen ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alacaklarını söyledi. Bu memnuniyet verici haber vesilesiyle bir kez daha belirteyim...
Aman özel sağlık sigortası şirketlerinin poliçe taktiklerine dikkat edin! Satır arasına eklenen, "Her türlü kişisel sağlık bilgisini toplamaya" ibaresinin hukuken geçerli olmadığını bilin. Hele hele size ait sağlık kayıtlarının birtakım aracı şirketler marifetiyle her türlü ilişki ve menfaat aracı kullanılarak temin edildiğini, satıldığını göz önünde bulundurun.
Kendisini dürüst sanan oyunbazların sizi dürüstlük kantarında tartmaya kalkışmasına sakın ola ki fırsat vermeyin!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA