Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Maliye kapısındaki gençlerin dilekçesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu hafta bütçede gelinen noktayı açıklayacak. Ama Başbakan'ın da dediği gibi ekonomi sadece rakamlardan ibaret değil. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesini düstur edinmiş bir siyasi hareketin kamu çalışanlarını veya devlette çalışmak isteyenleri göz ardı etmesi düşünülemez.
Geçtiğimiz hafta yazdım. Binlerce genç Maliye Bakanlığı'nda görev almak için adeta çırpınıyor. Kimi Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınavı'nı kazanmış. Kimi Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı'na girmek istiyor.
Ancak iki önemli pozisyon için yapılacak tercih işlemleri çakışıyor. Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı da yetmiyor. Örneğin, Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak atanmış bir adayın daha cazip bir kadro olan Vergi Müfettiş Yardımcılığı'nı da kazanması halinde, mevcut kadrolar yanıyor.
Çözüm ise basit. Yedeklik veya herhangi bir nedenle boşalma halinde hak kazanan adaylar arasından yeniden atama gerçekleştirilmesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA