Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

CHP iftarı

Eski müftü, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes bizzat aradı, CHP'nin iftar davetine gittik. İlâhiyat hocaları, Diyanet'te temsil edilen tüm sendikaların yöneticileri, imam-hatipler, aktivistler, parti yöneticileri, gazeteciler...
İlk gözlem... Diyanet çalışanları son derece örgütlü. Siyasal temelde ayrışmış gibiler ama bundan rahatsızlar. Anayasal kurum olarak kalmak hatta özerk olmak istiyorlar.
İkinci gözlem... TRT'nin kutsal günlerdeki yayınlarında, Atatürk ve silâh arkadaşlarına eskisi gibi dua edilmediği iddiası ciddi taban bulmuş. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki spekülasyonu gidermesi yararlı olur.
Üçüncü gözlem... CHP, inanç grupları ile gönül köprüsü kurma arayışında. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hz. Muhammed, tarihin gördüğü en büyük devrimcidir, bütün dünyayı değiştirmiştir" sözü, "Bizler birbirimizi yeni tanıyoruz. Çünkü bulunduğumuz mahalleler farklıydı. Kendi içimizde konuşurduk. Hiç yan yana gelip yüz yüze gelip konuşmadık ki" tespiti ve "Herkesin inancına saygı göstermek zorundayız. Neye inanırsa, neye inanmazsa bana ne. Hesabını öbür dünyada verecek" vurgusu dikkate değerdi.
Ve bir son not... CHP Grup Basın Danışmanı arkadaşımız İsmet Demirdöğen'e... Sen de muhabirlikten geldin, aman muhabirleri ihmal etme!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA