Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Denetmen ve kontrolörlere dair...

Bu hafta bütçe haftası dedim ya. Mum dibini ışıtmaz misali, bütçenin gelir ve gider kısmını yöneten Maliyeciler genelde ihmal edilir. Maliye nedense kendine karşı cimridir. İşte bu nedenle belirtmek gerekir ki idarede bazen doğru gibi görünen ama işleyişte yanlış giden kararlar vardır. Bu tür kararların sürdürülebilir olup olmadığını teyit etmek için bir süre denenmesi de gerekebilir... "Ama kör inada saplanmamak kaydıyla."
Pek çok idarede olduğu gibi Maliye Bakanlığı'nda da iki yıl önce KHK ile yapılan düzenlemelerin bir bölümü hakikaten istenen amaca ulaşamadı. Görünür gelecekte, asli reformun doğrultusunu bozmadan, küçük düzeltmeleri gerçekleştirmek gerek.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i, Siyasal'daki yıllarımdan, Müsteşar Naci Ağbal'ı üst düzey kariyerinin ilk günlerinden bu yana tanırım. Büyük riskler üstlenerek, kritik dönüşümlere imza attılar. Bana göre, teşekkürü de hak ettiler. Ama asıl büyük teşekkür, kamu vicdanında yer bulacak düzeltmelerde saklı...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA