Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

4 partinin anayasası açıklanmalı

Bir saatin altındaki çalışmalar 7 gün, 1-2 saatlik çalışma 63 gün, 2-3 saatlik çalışma 59 gün, 3-5 saat arası çalışma 39 gün, 5 saat ve üstü çalışma 6 gün. Yeni Anayasa vaadiyle yola çıkan Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Ekim 2011'den Kasım 2013'e kadar geçen 25 aydaki gerçek performansı bu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in deyişiyle Komisyon, "Kırmızı ışıkta mazot" yaktı. Ve... Bırakın yeni anayasa yapımını, kapsamlı değişiklik umudunu bile harcadı. Ama şimdi Başkan Çiçek'e düşen bir önemli görev var:
"Komisyon'daki anayasa taslaklarını vatandaşla buluşturmak."
2 yıl önce Meclis'te temsil edilen 4 partinin nasıl bir anayasa önerdiği tam manasıyla bilinmiyordu. Oysa şimdi, hangi siyasi hareketin nasıl bir Türkiye düşlediği biliniyor. Milletin, Meclis arşivindeki anayasa karnesini parti bazında görmesi gerekiyor. Bakalım kim daha özgürlükçü, kim daha devletçi, kim korkularına esir oluyor, kim geleceğe güveniyor?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA