Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

MASAK... Rapor mu, şema mı?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), 17 Aralık Operasyonu'nda kilit bir noktada konuşlandırıldı. Sürecin, MASAK Raporu ile başladığı söylendi. Sonra, "Öyle bir rapor yok" denildi. Peki, aslında ne oldu? Türkiye ile İran arasındaki altın ticaretinin varsa suç geliri ile bağlantısı kuruldu mu?
Bu aşamada Ankara kulislerine yansıyan bilgiler ilginç!
MASAK'ın, İran'la sürdürülen ticareti mercek altına aldığı biliniyor. Lakin bu ticaretin seyri ve içeriği itibariyle suç unsuru taşıdığı savunulamıyor. Yani, MASAK'ın, suç geliri ve aklama tespiti yapmadığı belirtiliyor. Buna rağmen Kurul'un, "İran dosyası" açtığı da anlaşılıyor. İddialara göre, MASAK'taki bir grup bürokrat, "durumdan vazife çıkarıyor!" Altın ticareti ile ilgili bir "şema" hazırlıyor. Somut suç isnadında bulunmasa da bu şemayı "suç örgütü profili" gibi paylaşıyor.
Öne sürülen çerçeve böyle...
İşin perde arkasına bakmak öncelikle Maliye Bakanlığı'nın görevi. Bağımsız yargıya düşen ise paralel yapılar arasında bir paslaşma olup olmadığını ortaya koymak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA