Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Onlar için hâlâ bir fırsat var

Kısaca hatırlatayım. Maliye Bakanlığı, gelir ve gider denetimine dayalı iki eksende çalışır. Gelir yani vergi tarafı sancılı bir süreç sonunda yeniden yapılandırıldı. Vergi Denetmenleri ile Hesap Uzmanları, Maliye Müfettişleri ve Gelirler Kontrolörleri tek çatı altında toplandı. İşin bu yönü kâğıt üstünde halledildi. Lakin "Vergi Müfettişliği"ndeki sorunların esası henüz aşılamadı. O, ayrı bir yazı konusu.
Gider kısmına gelindiğinde "Muhasebe ve Milli Emlak Denetmenleri"ne dönük adil bir çözüm geliştirilemedi. Bu grupta çalışanlar "Denetime Yetkili Defterdarlık Uzmanı" olarak tanımlandı. İdari işleriyle denetim yetkisi iç içe geçti ve matruşka modelinde maya tutmadı. Demem o ki... Ya torba yasa ile ya da bakanlık formülleriyle hâlâ çare üretmek mümkün. Eski denetmenler için ideal çözüm Maliye Bakanlığı merkez teşkilatına bağlı olacak şekilde bölgesel örgütlenme modeline geçilmesi, özlük haklarının Vergi Müfettişleri ile eşitlenmesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA