Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

HDP'li bakan aday tercihinin şifreleri

Başbakan Davutoğlu'nun geçici hükümette bakanlık teklif ettiği, yeni kabinede görev alması kesinleşen HDP'li üç isimle ilgili tercihi, ileriye yönelik mesajlar da içeriyor. Davutoğlu'nun seçimi "siyasi" olduğu kadar "toplumsal nabzın yansıması" ve "devlet aklının tezahürü" olarak da okunabilir.
İmralı Heyeti'nden hiçbir ismin bulunmaması dikkate değer. Hem kredinin azaldığını hem de terör örgütü silah bırakıncaya kadar özgül ağırlık kazanamayacaklarını göstermesi bakımından.
Yönünü Kandil'e dönen, sadece Kürt milliyetçiliği ile sivrilmiş isimlerin bugünkü hassas ortamda seçilmemiş olması da anlamlı.
Sosyalist geçmişi ile HDP'de konuşlanan ancak sırtını terör örgütünün silahlı unsurlarına yaslayan isimlere şans verilmemesi mühim.
Vekil seçildiği il ve doğum yeri itibariyle İstanbul-Giresun (Levent Tüzel), İzmir-Sivas (Müslüm Doğan), Kocaeli-Muş (Ali Haydar Konca) ekseninin gözetilmesi kapsayıcı ayrıntı.
Alevi yurttaşlarla yeniden yakınlaşma çabasının sergilenmesi itibariyle de (Doğan ve Konca) titiz seçim.
MHP'nin, AK Parti'yi terör örgütünün siyasal uzantısı kimlikli HDP ile kamuoyuna sunma planının çökmesi bakımından da kritik.
Bakan atanan isimlerin halen HDP çatısı altında faaliyet göstermesi ise Kürt kökenli vatandaşların partisini ve siyasete el koyma biçimini güncellemesi bakımından ciddi fırsat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA