Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

"1950'den bu yana en kritik seçim"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım'da Türkiye'nin kader seçiminin yapılacağını vurgulayarak "AK Parti'ye oy verenler Türkiye'de demokratik istikrarın devamına oy verecek. Diğer partilere oy verenler biraz da belirsizlik ortamına gidecek durumları ortaya çıkartacak tercihlerde bulunacaklar" dedi. Konya'daki evinde gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Davutoğlu şu mesajları verdi:

Seçmene mesajlarınız neler?
Bu seçim 1950'den bu yana en kritik seçim. Seçimde referandum mahiyeti görüyorum. Bu bir kader seçimi, kader referandumudur. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlar kesinlikle baskı altında kalmadan oy versinler. Devlet her türlü tedbiri almıştır. Kimse kimsenin vicdanı üzerinde ipotek koyamaz.

Diğer partilerin seçmeninden oy gelecek mi?
MHP'den büyük ölçüde oy gelecek, CHP'den de AK Parti'ye oy kayması olacak. 7 Haziran sonrası süreçte bizim tutarlılığımız tam. Diğer partilerin tutumları ise hep gelgitlerle dolu. CHP'nin yaptıkları hep iniş çıkışlı. MHP 'hayır' demek hususunda daha istikrarlı, ama bu negatif tutum ona artı yazmıyor. HDP'nin söylemi barış, eylemi ise her türlü demokrasi dışı.

Doğudaki son gelişmelerden sonra AK Parti'ye yönelim nasıl?
Bölgede bazı sandıklarda yüzde yüz oranında HDP'ye tehditle oy çıktı. Bu sefer bunları yapamayacaklar. Bu kez sessiz çoğunluk sandıktan tek başına iktidarı çıkartacak.

AK Parti tek başına iktidar olur mu?
Seçimlerden koalisyon çıkmazsa Türkiye yönetilemez şeklinde kara propaganda yürütmeye kalktılar. AK Parti'nin tek başına iktidarı istikrar getirir. Halka tehdit olmaz.

Seçim güvenliği sağlanabilecek mi?
30 yıllık terörle mücadele tarihinde en riskli terörle mücadeleyi yapıyoruz. Seçim güvenliğini bu şartlarda sağlamak büyük başarıdır. Önceden sadece PKK ile mücadele ediliyordu. Şimdi ise çoklu bir terör, DAEŞ, DHKP-C ilişki halinde.

Ankara saldırısı nasıl etkiledi?
Patlamanın ardından toplumda bir karamsarlık, provoke edilebilecek bir atmosferin oluşmasına izin vermedik. Bu cenaze kimin cenazesi gibi bir havanın oluşmasına zaten ilkesel olarak karşıyız, cenazeler hepimizin cenazesidir. Topluma teşekkür ediyorum, halkımız sorumlu davrandı. Amaç, AK Parti'ye bedel ödetmekti, bunu başaramadılar.

Çözüm sürecinin bundan sonraki seyri ne olacak?
PKK'nın silah bırakması sürecin olmazsa olmazı.

Taha Akyol'un iç savaş söylemine ne diyorsunuz?
İç savaş kimsenin ağzına almaması gereken bir kavramdır. Ülkede gerilim yok. 1 Kasım'da AK Parti'yi tasfiyenin mümkün olmadığını gördükleri için gerilim diyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA